24 april 2016

Scientologerna tillåts hjärntvätta skolbarn!

Jag är i grunden för konkurrensutsättning och jag är i grunden för friskolor. De sistnämnda med betoning på ”fri” i betydelsen att eleverna ges möjlighet att själva välja och att deras föräldrar borde granskas innan barnen sätts i suspekta skolkomplex som har ägare med dolda agendor.

Den som ifjol såg den utmärkta dokumentären ”Going clear”, på svenska ”Fångade av scientologin”, vet att just scientologikyrkan borde vara bannlyst från att bedriva skolverksamhet. Tyvärr är så inte fallet.

I Stockholmsförorten Bandhagen ligger Studemaskolan som nu vill utöka verksamheten och vill bygga ut skolan.

Verksamheten bedrivs av en förening med tydliga kopplingar till scientologikyrkan och använder sig av pedagogik som skapats av kyrkans grundare Ron L Hubbard, som skolan beskriver som ”humanist, filosof och utbildare.” Det är gratistidningen ”Tidningen Årsta/Enskede” som berättar om den planerade utbyggnaden i ett rykande färskt nummer.

Bl a både Expressen och Aftonbladet har tidigare beklagat det faktum att sekten tillåts indoktrinera småbarn. I en ledare år 2012 konstaterade Expressens Johannes Forsberg att skolan, där eleverna ständigt måste sjunga sången med texten ”Om du har studieteknologi så kan du lära vad du vill, IQ 150 eller noll spelar ingen roll”, drivs med skattemedel och att detta är "groteskt." Att en stor del av våra skattekronor lär hamna i scientologernas amerikanska högkvarter är ingen högoddsare!

Att barn, i Sverige 2016, sakta men säkert tillåts hjärntvättas in i en sekt är naturligtvis ingenting annat än fullständigt oacceptabelt! Jag har svårt att tro att samtliga föräldrar till dessa barn verkligen förstått vad de utsätter sina telningar för. Inte kan väl alla föräldrar tillhöra de hjärntvättades och förtrycktas skara?

Skolinspektionen, Stockholm stad och många andra borde genast sätta stopp för verksamheten vid Studema och andra skolor som bedrivs i ”scientologisk anda!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar