17 april 2016

Sodexo bjuder äldre på döden!

Matlådor från företaget Sodexo, destinerade till 1400 äldre utspridda över landet, har visat sig kunna innehålla, den för yngre och friska förhållandevis ofarliga men för äldre möjligtvis livsfarliga bakterien, Listeria. Vi snackar om tänkbara hjärnhinneinflammationer och blodförgiftningar!

Bara i Göteborg har 523 äldre fått misstänkt smittade måltidsleveranser.

Distriktschefen vid Sodexo, Susanne Fridlund, säger i en kommentar till SVT Nyheter Väst: ”Det är väldigt beklagligt att det blivit så här och det är vi jätteledsna för.”

Andas det inte väldigt mycket ”tralla-la-la, oj vad jag måste säga att det är tråkigt men herrejösses vad det inte spelar någon som helst roll i det stora hela” över Fridlunds uttalande?

I min värld är det inte alls ”väldigt beklagligt” eller något jag bara skulle bli jätteledsen över.
Det är ingenting annat än absolut oacceptabelt och hade jag varit distriktschef vid Sodexo hade jag, om inte omedelbart avgått och dragit med mig företagets ledning i fallet, i alla fall uttryckt mig annorlunda!

Som äldre är mat sällan kul och har man tittat ned i några matlådor som distribuerats till äldre som behöver näring ”en masse” så är det lätt att inse att matintresset inte tillåts växa ju äldre vi blir!

Det är mer än lätt att fasa för den dagen då vi är hänvisade till aptitlösa matlådor från storkök. Skulle jag själv hamna i det läget en dag förväntar jag mig näringsrik, väldoftande och smakrik kost som inte innehåller ättestupsbakterier!

Kan inte Sodexo hålla sina livsmedelskylar soprent desinficerade från smittohärdar så är det hög tid för ett antal kommuner att säga upp avtalen och göra nya upphandlingar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar