31 mars 2016

Om regnbågsflaggan, frimärken och inseminationer!

Snart kommer frimärket som är en regnbågsflagga.

Ett frimärke som enligt internationella överenskommelser skall gå att frankera ett brev med oavsett vem mottagaren är. Jag tänker att adressaten Vladimir Putin, Kreml, Moskva kommer att få mycket post från Sverige när frimärket finns på marknaden. Det har han verkligen gjort sig ”förtjänt” av!

Frimärket kommer att bli mer än synligt på försändelser från vårt land.

Något provocerande, och ganska skrattretande, i TT-telegrammet som berättar om frimärket är att man särskilt påpekar att klisterlappen är ”formgiven” av Lisa Rydell.

Det är säkert så att Lisa fått slita som ett djur vid ritbordet för att få till färgerna och den vita texten med ”Sverige brev” men att hon skulle ha formgivit regnbågsflaggan tycker jag är en smula att ta i! Kanske är det taggarna i frimärkets kanter som är särskilt formgivna, vad vet jag?

Postnord:s kommunikationschef, Per Ljungberg, säger i en kommentar självklarheter om mångfald, olikheter med mera. Det gör han rätt i men snabbt nog borde han krypa tillbaka in på kontoret för att fundera på hur företaget ska lyckas göra det de är världssämst på just nu; Att dela ut försändelser till befolkningen i Sverige!

I mångfaldens Sverige behövs för övrigt inte längre män till annat än som spermadonatorer. Nu ska ensamstående kvinnor ju kunna få inseminationer och slippa allt, som de uppenbarligen tycker är förfärligt, med killar och män. Någon enda tanke på barnet de avlar fram lär de inte ha i alla fall!

SVT Västerbotten hade därför i går ett reportage om att RFSL nu kräver, i jämställdhetens namn, att även killar och män ska kunna bli ensamstående föräldrar.

Två gifta killar får, med den nya inseminationslagen, allt svårare att hitta ett tjejpar som vill dela vårdnaden om, och kärleken till, barn, ett eller hur många som helst.

Anna Galin, ledamot av RFSL:s förbundsstyrelse, säger till SVT Västerbotten att ”ju fler personer som älskar ett barn och vill ta hand om ett barn” desto bättre. Utmärkt konstaterat Anna!

Det är tveksamt om kampen för sexuellt likaberättigande någonsin kommer att nå fram till målet. Här krävs hur mycket fortsatt lobbying som helst! Det är bara att klistra regnbågsflaggor på kuvert och försöka övertyga opponenter om att de har fel i sin kamp. 

Oaktat om de heter Vladimir eller är ensaminseminerade fruntimmer! Närhelst mångfalden blir till enfald!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar