22 mars 2016

Bryssel! Jag återvänder snart!

Fasansfulla scener från Bryssel i dag! 

Jag kommer definitivt att besöka Bryssel igen. Igen och igen!. Jag kommer att åka tunnelbana, shoppa på Rue Neuve, besöka favoritfritterian, käka pommes frites med goda såser, knapra våfflor med smaskiga fyllningar, inmundiga gudomliga chokladpraliner, dricka öl och vin och leva precis som jag brukar när jag besöker staden! (Musslorna skippar jag eftersom jag aldrig lärt mig gilla sådana!)

Det är viktigt att vi alla tänker samma tankar och fortsätter leva som vi brukar! Mördarna bakom dagens dåd ska aldrig, och kommer aldrig, att vinna. 

Det som hände i dag kommer troligen snart att hända i Sverige men törs vi inte röra oss ute bland folk så är det bara att krypa in i nån garderob och aldrig mera komma ut igen! För min egen del kom jag ut ur garderoben för massor av år sedan och jag tänker sannerligen inte återvända in i densamma igen!

Tillsammans är vi goda starka och det onda ska aldrigsegra!

3 kommentarer:

 1. Ja, jag håller absolut med! Det onda ska aldrig få segra, och kampen mot dessa vidriga terrorister ska pågå tills samtliga är eliminerade, hoppas jag.
  Däremot, att som boende i en stad som är ett näste för terrorister, och som nu drabbats av terrorattacker, lovar jag dig att jag inte alltid känner mig så tuff som jag skulle vilja.

  Så här ser numer en vanlig dag ut:
  På morgonen gå jag ner i tunnelbanan där endast en ut/ingång är öppen på min station (och för övrigt på alla stationer som överhuvudtaget är öppna - flertalet är stängda), och möts där av patrullerande militärer.
  Jag kan heller inte rå för att jag stirrar spänt på marockanen som står vid min sida på perrongen, för att se om jackan putar ut runt hans midja eller om han bär på några stora väskor. Detta gör jag automatiskt, trots att jag vet att majoriteten av muslimerna inte är terrorister. All kollektivtrafik i Bryssel stängs för övrigt ner klockan 19.00, så det gäller att inte vara på andra sidan sta'n när det är dags att ta sig hem.

  Efter att ha överlevt tunnelbaneresan, kommer jag upp till min arbetsplats i hjärtat av EU-kvarteren, cirka 200 meter från stationen Maelbeek där människor dog och skadades svårt i morgonrusningen. Där möts jag av 4 pansarvagnar, ännu fler tungt beväpnade militärer, civilspanare, securitasvakter och arbetsgivarens egen säkerhetspersonal.

  Efter en rask promenad hemåt efter arbetsdagens slut, möter jag militärer och poliser – på gator och i parker – i bilar, ridande på hästar, cyklande och promenerandes. Jag ser också helikoptrar som cirkulerar och hör sirener som tjuter.

  Väl hemma i mina kvarter, går jag in i livsmedelsaffären för att handla. Butikens ena ingång har stängt, och i den andra står vakter som kontrollerar min väska innan jag släpps in.

  Tryggt hemkommen slår jag på nyheterna för att se om det framkommit några nya gripande eller razzior på något håll.

  Utanför mitt hus är det ovanligt tyst. Det är något som inte stämmer … Just det! Det hörs inga ljud av flygplan.

  En overklig känsla som dock är verklighet för mig och alla andra Brysselbor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter alldeles förfärligt! Tänk att världen skulle spåra ur så alldeles fullständigt. Är övertygad om att jag, när jag inom kort besöker din stad, kommer att kolla lika misstänksamt som du när det närmar sig sådana som i delar av min bekantskapskrets kallas för "skäggegubbar." Fördomsfullt? Javisst, men jag är ju inte heller mer än människa med lust att uppleva mer på jorden. Å några oskulder i himlen tror jag inte på. Där kommer vi att möta buksvågrar och buksvägerskor och få stå till svars för allsköns synder. Förutom att vi ska ha ett jävla party tillsammans. Du och jag och alla andra!

   Radera
 2. ”Skäggegubbar” ja … Det värsta är ju att terroristerna inte längre ser ut som talibaner, utan är renrakade, har prydliga frisyrer och västerländska kläder vilket därmed gör dem väldigt svåra att urskilja …

  Håller med om att party låter mycket trevligt!
  Jag är fullkomligt ointresserad av oskulder och tar mycket hellre ett glas rödvin och en svängom på dansgolvet.

  SvaraRadera