26 mars 2016

Uppmaningen som ger terrorn segervittring!

”Med tanke på polisens förmåga och eftersom polisens fokus ligger på brottsutredningen vill vi uppmana alla att inte manifestera i morgon.”

Citatet är hämtat från den presskonferens som Belgiens inrikesminister Jan Jambon och stadens borgmästare Yvan Mayeur höll på lördagen.

De vill att majoriteten, de som inte är terrorister, ska hålla sig inne under söndagen i stället för att delta i en planerad jättemanifestation för att hedra offren vid terrordåden i tisdags.

Frågan som måste ställas är om uppmaningen inte är en fjäder i hatten för de onda krafter som högst på sin agenda har att skrämma skiten ur alla oss som i demokratins namn vill något annat än terroristerna och som inte vill att våra liv skall inskränkas till hukande ängslighet?

Vi har med all säkerhet inte sett det sista av terrordåd i europeiska storstäder vars mål är att få oss alla att stanna inomhus men till de belgiska politikernas försvar ska sägas att de föreslår en manifestation men först om ett antal veckor.

Kanske kan en sådan manifestation samordnas runtom i Europa så att vi alla tillsammans får tillfälle att visa att vi inte är beredda att köpa den typ av tillvaro som radikaliserade och hjärntvättade vill få oss att köpa.

Tills detta sker är uppmaningen om ”husarrest” för de som sörjer och vill visa stöd för det goda i världen ingenting annat än 1-0 till de som vill spränga alla oss andra i luften!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar