27 mars 2016

Byt tidszon - permanenta sommartiden!

Vår bästa tid är nu! Sommartiden! Klockornas omställande! Hurra!

Ändå så tittar konservativa vintertidsvurmare fram ur sina iden i mars varje år och så även detta år.
De påstår att den förlorade timmen sömn är fördärvlig och att kossorna i ladugårdar har det svårt att byta mjölkningstid.

Själv vidhåller jag min ståndpunkt att vi helt och hållet borde byta tidszon!

I samband med övergången till ”normaltid”, i oktober 2010, skrev den engelska tidskriften British Medical Journal:
”Vår hälsa, både fysisk och psykisk, skulle förbättras kraftigt om vi hade sommartid året om. Det skriver hälso- och klimatexperten Mayer Hillman vid University of Westminster".

Själv kommenterade jag detta med:
Vad är problemet? Genomför nu!
Att vi får mörkare morgnar spelar ingen roll! Antingen är det en trist vardag då de flesta tar sig till jobbet och grottar ner sig i problematiken där eller så är det en ledig dag och då vilar vi ut och struntar i att det är mörkt ute!

Men till oktober är det långt och nu är det bara att njuta fullt ut av ljusa kvällar. Denna påskhelg har, åtminstone i huvudstaden, bjudit på många sköna stunder i solen.

Själv har jag vid flera tillfällen tagit syre- och d-vitaminrika långpromenader i Nackareservatet, lyssnat på besatt fågelsång, tittat på spirande knoppar och njutit av naturens under förutom att jag aldrig kommer att sluta förvånas över alla de som befunnit sig i samma område men helt avskärmade från omvärlden.

Joggandes med hörlurar i öronen eller stirrandes ned i osmarta telefoner så tycks de flesta bortse från allt det häftiga som händer i naturen när den vaknar efter mörker och kyla. Att bara njuta av tillvaron tycks vara överreklamerat, något som jag aldrig kommer att begripa.

Med ständig sommartid skulle vi alltid kunna njuta av en timme mera ljus på eftermiddagen/kvällen, kossorna skulle vara trygga i när de förväntas bege sig till mjölkroboten och alla de som klagar över en förlorad timme sömn i mars skulle kunna njuta av en skön dag ute i naturen i stället för att bittra ihop i allsköns tidningsartiklar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar