26 mars 2016

Venezuela snart helt nyhetsbefriat

Krisen i Venezuela blir allt värre alltmedan landets president, tillika ledare för socialistpartiet som förlorade majoriteten i parlamentsvalet i december, Nicolás Maduro, kämpar med näbbar och klor för att klänga sig fast vid den makt som han inte längre har stöd för.

Bristen på papper i landet, sedan länge saknas toalettpapper i butikerna, gör nu att alltfler av landets tidningar har stora svårigheter att publicera sina upplagor. Det är AFP som berättar i ett telegram publicerat på bl a den spanskspråkiga nyhetssajten univision.com.

Under påskveckan meddelas det att 17 dagstidningar helt tvingas upphöra med sina publikationer sedan tidningspappret i landet nu helt håller på att sina.

”El Carabobeño”, en dagstidning som ges ut i Valencia, industristad i norra delen av landet, skriver i sitt sista nummer före pappersstoppet: ”I dag konkretiseras ett avskyvärt slag mot en av de mest heliga bland rättigheterna att vara människa; Rätten att kunna hålla sig informerad!”

I landet där oppositionella tv-kanaler förbjudits under de senaste åren är pappersbristen bara ytterligare en spik i den odemokratiska kistan.

Att venezuelanerna tydligt visade i december att de önskar något annat än den bolivarianska revolution som Maduro fortsatt ivrar för har ännu så länge inte lett till några förbättringar för den alltmer lidande befolkningen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar