7 juni 2015

Om Turkiet, val och observationer!

Säga vad man vill men svenska vänsterpolitiker lyckas mer än väl föra fram sina åsikter i samband med val. Andra länders val!

Tro mig, jag är verkligen inte något stort fan av Turkiets president Erdogan som alltmer framstår som maktfullkomlig och jag följer därför valet i Turkiet med stort intresse, både via svensk och internationell media som i relation till varandra är väsensskilda!

Det är möjligt att dagens val i Turkiet i efterhand kommer att framstå som ett bedrövligt exempel på när s k demokrati inte på långa vägar motsvarar demokrati-begreppet.
Kanske står valfusket högt i tak?

Eller så är det bara enstaka incidenter som fått hela den vänsterpartistiska och socialdemokratiska armadan av valobservatörer att under söndagen rapportera vitt och brett om hur förfärligt det går till i vallokalerna.

Vänsterns Ann-Margarethe Livh, säger till TT att stämningen är ”otroligt spänd och hotfull.” Minns att hon är samma människa som mot UD:s inrådan reste tillsammans med sin partikamrat Abdirahim Hassan till Somalia 2013. Livh kom hem levande, något som Hassan inte gjorde.

SR P4 Gävleborg intervjuar Ung vänsters Ellen Gustafsson som också ”valobserverar” i Turkiet. Gustafsson säger i en kommentar att hon ”tror att hade vi gjort mer motstånd hade det blivit dödshot.” Ellen ”tror” och SR Ekot väljer under lång tid på söndagseftermiddagen att lägga nyheten som ”etta” på sin hemsida medan TT fortsätter att producera texter baserade på samtal med en flock vänsterpartister som tidigare visat prov på att sakna omdöme!?!

I internationell media har jag, när dessa rader skrivs, inte funnit några notiser om utbrett valfusk eller om oegentligheter i Turkiet.

Återigen; Jag litar inte ett dugg på Erdogan och hans hantlangare och är övertygad om att oegentligheter säkert har förekommit i vallokaler runtom i Turkiet i dag. Däremot förvånas jag över hur svensk media ”haussar” några vänsterpartistiska röster som ”tror” saker och som påstår att läget är ”otroligt” spänt.

Vänsterns valobservatörer är bara att gratulera till dagens mediala framgång. Som tur är har de inte lika stor genomslagskraft i den svenska politiken! Något som förvisso är konstigt eftersom de tycks ha mången vänskapskorrumperande relation inom den svenska journalistkåren!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar