14 juni 2015

Om blodgivningens sjuka regelverk!

När jag skriver dessa rader pågår Regnbågsparaden i Göteborg, som avslutar årets West Pride.
Arrangörerna har utlovat en mer färgglad och större parad än någonsin tidigare.

Samtidigt skriver DN i en artikel att oron för blodbrist inom sjukvården är stor inför sommaren då antalet blodgivare stadigt sjunker.

Jag säger bara; Skyll inte på mig! Jag vill gärna göra en god gärning och lämna blod men är år 2015 fortsatt förbjuden att göra detta.

Trots att ett HIV-test ger tillförlitligt svar tre månader efter ett potentiellt smittotillfälle så förbjuds jag, och andra män som har sex med män, att lämna blod om det inte gått mer än 12 månader sedan vi senast kopulerade!?!

Det spelar ingen roll om du lever i ett fast, troget, förhållande! Endast bögar som lever i total avhållsamhet göre sig besvär!

Andra ”mossiga” regler som gäller, alla, vid blodgivning är de måste kunna garantera att de inte haft sex med någon ”som har utsatts för blodsmitta” under det senaste året. Eller att de inte fått betalt för att ha sex under minst ett år. (Uppgifterna hämtade från www.geblod.nu.)

För den heterosexuelle blodgivaren som träffat en ny partner de senaste tre månaderna gäller också bannlysning.

Ja, tre månaders karenstid är helt ok och troligen en absolut minimiperiod för att allsköns otäcka smittor ska kunna upptäckas.

Att 12 månader fortsatt är gränsen för killar som har sex med killar är dock, fortsatt, en stenåldersliknande AIDS-skräck tillämpbar inom någon pingstförsamling!

Det är dags att revidera regelverket!

En dag som denna hade den färgglada paraden i Göteborg säkerligen kunnat erbjuda mängder med nya blodgivare om dessa bara uppfyllt regler som inte bara saknar relevans anno 2015 utan som dessutom är svårt diskriminerande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar