10 juni 2015

Globenområdet befrias från IKEA-planer

IKEA och Stockholms stad har kommit överens om att något nytt möbelvaruhus inte ska byggas i området kring Globen och Tele2 Arena.

Tack och lov! 

Närområdet hade definitivt kollapsat av de bilar som då skulle ha belamrat varenda liten återvändsgränd i de södra närförorterna.

Det är bara att kolla hur det ser ut i samband med större evenemang på arenorna. Hela villaområden är gigantiska parkeringsplatser (varför folk inte åker t-bana är ett mysterium!). 

En av anledningarna är den hopplösa logistiken för bilister som ska på matcher, konserter eller annat i området. I vissa fall lär det ta folk närmare 2 timmar att komma ut från p-husen efter avslutat evenemang. Till stor del beror det på ogenomtänkta beslut i samband med att byggnadsplaner gjordes upp!

Parkeringseländet borde vara föremål för ett snart omtag i nämnder, förvaltningar och fullmäktige. Redan i dag är det som sagt kaos och hade IKEA tillkommit hade situationen blivit katastrofal!

Nu hoppas jag dock att nedmonterandet av nuvarande Slakthusområdet snarast kan börja och att vi får en ny trevlig stadsdel med krogar och folkliv på plats. Förhoppningsvis väljer besökarna t-banan då ny station lär vara klar ungefär samtidigt som de nya kvarteren står färdiga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar