31 oktober 2013

Om Migrationsverket och diktaturskvallrande!

En nyhet som denna dag inte får den uppmärksamhet som den förtjänar är SvD:s dito som berättar att Migrationsverket, per automatik, meddelar Kuba när flyktingar från det karibiska ö-riket nekas asyl i Sverige!

Maria Persson, chef på Migrationsverkets operativa avdelning, säger till tidningen: ”Vi säger till den kubanska ambassaden som vi säger till andra ambassader.”

Det gör mig bekymrad! En pladdrig svensk myndighet är en pladdrig svensk myndighet för mycket!

En person som flyr från en diktatur för att finna friheten, och att kunna andas frihetens luft, riskerar förföljelse och bestraffning om han/hon tror att Sverige är det tänkta drömlandet!?!

Flyktingar från Kuba berättar för SvD om det omöjliga, för dem, att fortsätta leva i ett förtryckarland och bara deras berättelser borde vara skäl nog att bevilja dem uppehållstillstånd i ett land som påstår sig vara demokratiskt!

Om uppgiftslämnandet fortsätter Maria Persson: ”Om vi trodde att de skulle få problem så skulle vi aldrig göra det.”

Hon är, i min värld, ute på mycket hal is, långt från karibisk värme och jag finner hennes, och därmed Migrationsverkets, handlande som otroligt beklämmande!

1 kommentar:

  1. Mycket Bra skrivet!!! Undrar vad som får Maria Persson att tro att kubanerna inte kommer att få problem??? Verkar som om hon inte har läst Utrikesdepartementets rapport om Mänskliga Rättigheter på Kuba.

    SvaraRadera