19 oktober 2013

Om brott, straff och tiggeri-koppleri!

Vid moderaternas pågående partistämma, i Norrköping, har justitieminister Beatrice Ask argumenterat för skärpta straff för brottslingar!

Helt i linje med partiets historiska hållning i frågan men ändå helt rätt!

Att 18–21-åringar får straffrabatt är inte okej!

Det finns naturligtvis horder av folk som ”tycker synd om” och skyller ungdomsbrottslighet på ”samhället” men någonstans måste ändå en myndig, rösträttsberättigad, person kunna skilja rätt från fel!

Partistyrelsen hade föreslagit att två områden skulle prioriteras för polisen: Utryckning och att utreda brott.

Stämman lade dock till en tredje punkt: Att förebygga och beivra brott!

Bra!

Samhället bör göra vad som står i dess makt för att få 18-åringar in på någon annan bana än den kriminella.

Men när de hänfaller till brott ska de straffas. Utan rabatter!

Dessutom beslutade stämman att stödja partistyrelsen i ambitionen att kriminalisera personer som utnyttjar andra i organiserat tiggeri! Utmärkt! Det är beklämmande att se yngre gossar skrika åt tiggare i huvudstaden för att de inte tigger tillräckligt offensivt!

8 kommentarer:

 1. Om det blir kriminaliserat med organiserat tiggeri så vet i alla fall jag vilka ska omedelbart anmäla .Som ex NYA moderaters lobbande tiggarkampanjer,,,,+ alla andra politiska och ideella organisationer som tigger i bland annat TV-sponsrade tiggerikampanjer som jag anser är ovälkommna men drabbas av ....

  SvaraRadera
 2. Om m får igenom att organiserat tigger är straffbar, då får röda korset mfl sluta med sina bössor,eller? För det är väl det enda tiggeriet som är organiserat.

  SvaraRadera
 3. Som svar till båda ovanstående "anonyma" tyckare: I de flesta fall som insamlingar sker vet vi som skänker var pengarna hamnar till sist och vi kan därför välja att lägga en slant i bössan eller att låta bli! Tiggarna på Götgatan är utsatta för människohandel och får troligen inte del av en enda sekin av det de "samlar in". Det är i alla fall min uppfattning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det ær ju din uppfattning, før att du vill gøra det lætt før dig sjælv. Fegt.

   En annan uppfattning att tiggarna tigger før sig sjælva och sina familjer, och har kommit hit før att de bodde på soptippar i Rumænien. Om du var en del av "organiserad brottslighet" skulle du ge dig in i tiggeribranschen... Hur mkt pengar tror du att du skulle kunna dra ihop på att organisera tiggare? Dom får ihop ngr hundralappar om dagen. Herregud!

   /Henrik

   Radera
  2. Bussbiljetten från Bukarest kostar? Nej, jag ror inte att de "hundralappar" de drar ihop på några dagar räcker! De är utsatta människor som är i en förtvivlad situation! Utnyttjade av skoningslösa människohandlare!

   Radera
 4. Ja, det är ju viktigt att förbjuda Röda Korsets organiserade tiggeri

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte alls! T o m jag lägger en slant i Frälsis grytor inför julhelgen då jag inser att det finns människor i omvärlden som förtjänar en julhelg som de flesta av oss andra! Ditt insinuerande inlägg får mig att tänka mörka tankar! Men det blir kanske ett senare inlägg!

   Radera