13 oktober 2013

Om ett zoo i djurparken Sverige!

Vår statsminister säger i en TT-intervju: ”Jag är en stridshingst och bra på att kämpa!”

Kaxigt sagt!

Många svenskar förfasas säkert över att Jantelagen inte tycks ha satt några som helst spår hos ”den store ledaren”! J

Men jag drar lite på smilbanden och kan inte låta bli, fast jag troligen borde, att kommentera det zoo som tror sig vara lämpliga att styra vårt lilleputtland:

Spottkobran Sjöstedt som är emot allt och sprutar ut sitt gift över landet i hopp om att vi ska dansa efter samma pipa som han själv, dvs ett ryskt-nordkoreanskt-kubanskt instrumentbygge som hittills inte visat sig kunna spela rent, och som heller aldrig kommer att kunna göra det!

Ugglan Björklund som klokt nog vill att folk i riket ska vara utbildade men som tycks vara aktiv mest på tider då ingen av oss andra i faunan är vakna!

Bävern Löfven som, när han inte ser skogen för alla träd, fäller desamma, skapar oordning och får trovärdighetsproblem när han inte kan sätta ned simfoten i elementära frågor av rädsla för vad bäverfamiljen, och de närbesläktade, ska tycka!

Kossan Lööf som stampar ilsket i sitt bås och vill att vi alla ska förstå att Knäckebröhult förtjänar att bevaras trots att det där inte finns några som helst utvecklingsmöjligheter!

Murmeldjuret Hägglund som helst krälar omkring i mörka gångar där han inte riskerar att mötas av andra än hans egna familjemedlemmar. Så fort han sticker upp sin nos ovan jord så är det med viss skräck och med stor försvarsställning innan han försvinner ner i sin egen trygghet igen!

Pitbullen Åkesson som skäller, urskillningslöst, på alla som inte tillhör hans egen ras. De som faktiskt gör det får också, med alltför jämna mellanrum, en rejäl omgång för att de inte har riktigt, intill perfektion, samma dna-profil som han själv!

Siameserna Romson och Fridolin som glidande, med hög svansföring, försöker övertyga oss om att det finns energikällor som kan rädda världen. Detta utan att någon av dem kan förklara till vilken kostnad detta kan bli möjligt men att det säkert ordnar sig bara vi inte bygger förbifarter samt att vi avgiftsbelägger alla vägar så att livet i sin helhet blir omöjligt i vårt land!

Att anse sig vara en stridshingst är inte det sämsta! Möjligen tycker sömngångare Schyman, som inte hänger med i den hastighet vi andra håller, inte med. Men vem bryr sig om ett världsfrånvänt, och sovande, djur som drömmer om en amasonernas värld men skiter i alla andra honor på planeten?

Jag är beredd att satsa på en, i mina ögon, vinnande häst även nästa år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar