24 oktober 2013

Om poliser, Facebook och anonymt tyckande!

Åh, vad jag är glad över att jag aldrig brytt mig om medlemskap i Facebook! I dag övertygas jag än mer om fördelarna med att inte beblanda mig med alla märkliga existenser på sajten!

Expressen berättar i dag om en grupp som påstås bestå av 5000 poliser där ointelligenta, ogenomtänkta och oftast illa skrivna inlägg angriper journalister, kollegor, företeelser och gud-vet-vad!

Att ta del av artikeln framkallar kräkreflexer!

Jag har dock svårt att tro att det handlar om just 5000 poliser/polisstudenter trots att Expressen påstår att endast dessa är välkomna som medlemmar och måste ”godkännas” av redan ”godkända”. En idiot-polis kan ju liksom godkänna andra idioter utan att dessa tillhör samma yrkeskår!

Med tanke på att det finns ca 20 000 poliser i Sverige så vägrar jag helt enkelt att tro att en fjärdedel av dessa är så otroligt obegåvade! Visserligen citerar tidningen några gruppmedlemmar som förfasas över tonen på sidan men dessa kloka individer känns som vore de i en väldigt liten minoritet!

Artikeln väcker många frågor!

Kanske är psykologtesterna till Polishögskolan inte tillräckligt omfattande? Eller så kanske psyktester skulle genomföras regelbundet, säg vart femte år, på redan polisanställda för att, åtminstone försöka, upptäcka ologiskt tänkande, brister i socialt samspel eller rena sjukdomstillstånd!

Det är så oerhört tröttsamt med alla anonyma tyckare som i allsköns sammanhang tar tillfället i akt att ventilera dumheter. Det är fegt att inte våga stå för de egna åsikterna! Och vågar man stå för sina åsikter måste man också våga ifrågasättas och svara på frågor från media!

En av medlemmarna skriver: ”(…) men är vi rädda för att det vi skriver kommer ut till media och allmänhet kan vi lika gärna lägga ner gruppen.”

Mycket klok kommentar som snarast borde efterlevas!

3 kommentarer:

 1. Ock du tillhör samma PK yttrandefrihets bekämpare?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tvärtom! Och det tror jag att de som följer min blogg kan intyga! Jag värnar sannerligen om yttrandefriheten! Men därifrån till att spy galla, stundtals anonymt, är att blottlägga de egna tillkortakommandena, ointelligensen och i grunden visa att man är en odemokrat som självpåtaget finner all rätt att spy galla!

   Radera
 2. Anonymitet är ofta en förutsättning för att kunna fokusera debatten på sakfrågorna.

  Eftersom en så stor del av argumentationen från många håll utgörs av berörings skräck och associations fördömanden. Alltså att någon som tycker något känner en person som tyckt något idiotiskt i något sammanhang någon gån eller i varje fall möjligen känner en sådan person som troligen står för tokiga åsikter eftersom denne dessutom fått beröm av flera andra jätteidiotiska personer som höll med om... osv i all evighet.

  Man kommer aldrig fram till en debatt överhuvudtaget. Som person eller generell åsiktsföreträdare så skall du misstänkliggöras innan debatten startar. Det här är väldigt vanligt. Först skall alla passera ett filter för att värderas innan man öppnar munnen. Och du kan bara slå bort den här sörjan av dumheter ifall du är anonym, det är enda chansen.

  Sedan är det förstås så att anonymiteten stimulerar både bra och tokiga uttalanden och idéer. Vilket väl bevisar att det är så vi vill ha det.

  SvaraRadera