19 oktober 2013

Om försvunna och funna och register!

Den flicka som fördes bort i går från Öland har återfunnits.

En man klev in på polisstationen i Norrköping och meddelade att flickan fanns hos bekanta i Åby, strax utanför staden.

Det luktar familjetragedi lång väg och utredningsarbetet kan nog komma att bli omfattande.

Vad är det med folk som skaffar barn utan att ha tänkt igenom alla tänkbara scenarier innan preventivmedlen bortses ifrån?

Det finns säkert många varianter på förklaring till det nu inträffade. Plötslig psykisk instabilitet, en vårdnadstvist som inte bedömts på ett adekvat sätt osv osv.

Själv tänker jag i kväll på flickan och hoppas att hon klarar sig hyfsat helskinnad ur dramatiken och får en fortsatt uppväxt hos någon som bryr sig om. Oavsett om det är någon av föräldrarna eller någon helt annan.

I Grekland utspelar sig ett helt annat drama. En blond, grönögd flicka hittades i ett ”läger” där hon togs omhand av folk som, efter dna-test, visat sig inte ha några släktband med flickan.

Välgörenhetsorganisationen ”Smile of the child” har under dagen tagit emot vädjanden i en aldrig sinande ström. Tipsen ”väller in” säger en företrädare till SVT. Hur många bortrövade barn finns det egentligen i världen? Skrämmande!

Barnets, till i dag, s k ”mamma” har visat sig ha 2 identiteter registrerade hos grekiska myndigheter. I den ena identiteten har hon ett antal barn och i den andra ett gäng andra barn!?! Jag undrar försiktigt om något av barnen verkligen är hennes eget?

Hur som helst så lär båda fallen skapa omfattande register hos polismyndigheter i de båda europeiska länderna! Register som kanske skulle gallras lite oftare men som troligen kan visa sig vara bra att ha även efter en lång tid!

1 kommentar:

  1. Jag tror också att dessa register som skapas hos polisen kan vara bra ha efter lång tid. Folk med dubbla identiter kan ha mycket fuffens för sig. Detta är bara en sak. Även jag undrar om kvinnan egentligen har några egna barn eller hur det egentligen förhåller sig...

    SvaraRadera