24 oktober 2013

Oppositionen "out of order"!

Helt otippat förlorade oppositionen, i bedrövlig koalition med SD, dagens omröstning i riksdagen i den skattefråga där de, med sossarna i spetsen, bestämt sig för att bryta den sosseetablerade praxis om hur en budget skall behandlas!

Otroligt intressant är det att ta del av oppositionspartiernas förklaringar till att det kunde gå så snett:

Vänsterpartiets partisekreterare José Gutierrez säger att ”något gått fel hos oss!”

Miljöpartiets Per Bolund säger att partiet får ”analysera det här och återkomma!”

Sossarnas Fredrik Olovsson klämmer i med att ”vi får utvärdera situationen!”

Det är bara att konstatera att det är en ofantlig tur att dagens opinionssiffror, som förutspår regeringsskifte om ett knappt år, inte är verklighet i dag.

Med tre förvirrade partier som inte vet vad de sysslar med hoppas jag att det svenska folket nogsamt begrundar hur det skulle vara med dessa virrpannor vid rodret!

Kanske kommer en kommande, otroligt eventuell, sosseregering att skylla misstag på att de måste ”utvärdera situationen” efter fattade beslut!?!

Bäva månde väljarna och må alla oppositionssympatisörer få sitt förnuft tillbaka i god tid innan valsedlarna ska ned i urnorna!

1 kommentar:

  1. Nu vet jag inte vad du menar med "tre förvirrade partier som inte vet vad de sysslar med". Jag vet om fyra förvirrade partier vars handlingar är tvärt mot deras ord. Skolan och utbildning i övrigt var världsledande på 70 o 80-talet. Idag får nybörjare på universiteten gå förberedande kurser för att innan undervisningen börjar, vården fungerade bättre före 1996, pensionssystemet urholkades, arbetsmarknaden föll ihop, järnvägen, vägunderhåll, apoteken . . ta vad du vill och berätta vad den borgliga ideologien har inneburit för förbättringar (och då inkluderar jag Socialdemokraterna från sent 80-tal vars ekonomiska politik applåderades höger ifrån. Säg inte att vi inte hade råd bara. Har vi råd med 1,5 miljoner nya invånare sedan 90-talets början, 1,5 miljoner!!, så borde vi haft råd med att ta hand om vårt land, som vi gemensamt har ärvt av vorå föregångare för att utveckla och förbättra livet för de många och inte för de få, och det gäller både gammelsvenskar som nysvenskar!

    SvaraRadera