23 oktober 2013

Om B-journalistik, tv-innehav och idioter!

Vid lunchtid idag kunde media, ganska så mycket med skadeglädje, rapportera att vår statsminister anmält tv-innehav till Radiotjänst.

En tidning lade till ytterligare en klämkäck dimension i slutet av sin text med anledning av att Reinfeldt tidigare förnekat att han gjort fel: ”Det verkar som om han nu har tänkt om!”

Senare under eftermiddagen rapporterar regeringskansliet att någon anmälan inte skickats in och till och med Radiotjänst bekräftar att de misstänker att anmälan är falsk!

Men se, det verkar inte särskilt många media vilja rapportera om!

I vårt land har vi uppenbarligen ett, alltför, stort gäng med journalister som inte ägnar sig åt faktakontroll utan som, hipp-som-happ, häver ur sig allt som kommer i deras väg eftersom det möjligen kan betraktas som scoop! Det är så otroligt B!

Vem som först spred nyheten från första början vet jag inte men på just denna redaktion borde det bli räfst och rättarting!

Statsministern har sagt att han betalar tv-licens om han får instruktioner om det. Men någon idiot i vårt land tyckte uppenbarligen inte att detta var tillräckligt!

Lika hopplöst blåst som falskanmälaren måste nog ändå den pappa, som försökte smuggla in 190 narkotikaklassade tabletter till sin 16-årige son på ett ungdomshem i Lindome, betecknas vara. Att fadern försökte bortförklara det hela med att påstå att han ”glömt ta upp tabletterna ur väskan efter en utlandsresa” gör inte saken särskilt mycket bättre.

Ibland inbillar jag mig att vårt lilla land har ett rekordhögt antal dårar, procentuellt sett i relation till befolkningen i sin helhet, som tillåts gå lösa och förpesta tillvaron för alla oss andra!

1 kommentar:

  1. Så smugglare och de som granskar din stadsminister är dårar automatiskt? Visst kan jag hålla med att jag själv upplevde att 55% av vår befolkning som kortsynta och att inte kunna/vilja se det stora sammanhangen efter de senaste valen, men att kalla er för idioter? Det är inte riktigt

    SvaraRadera