3 oktober 2013

Om skatter för skatters skull!

För många år sedan, när en borgerlig minoritetsregering röstades all världens väg, gick det några månader och sedan passerades ett årsskifte. Å vips, försvann mer än en tusenlapp ur mitt lönekuvert medan andra blev av med betydligt mer än så. Jag var fortfarande ganska ung, hade inte ett högavlönat arbete men kämpade på för att skapa mig ett liv! Att då se en massa pengar försvinna utan att jag aldrig förstod på vilket sätt detta gjorde mitt, och andras, liv bättre är något jag aldrig kommer att glömma!

Glömt har uppenbarligen många andra gjort år 2013! I alla fall om man ska tro på opinionsundersökningar.

Vänsterpartiet har i dag lagt sin skuggbudget och ”skryter” med rejäla skattehöjningar. Arvs-, förmögenhets- och fastighetsskatter ska bli kännbara lovar partiets ekonomiska talesperson Ulla Andersson.

Tillsammans med MP, S och SD har V i dag, i riksdagens finansutskott, dessutom röstat emot ett regeringsförslag till en skattesänkning för höginkomsttagare. Tänk, jag kommer aldrig, någonsin, begripa att det finns partier som är beredda att förneka de som skaffat sig en rejäl utbildning att också få betalt för denna insats senare i livet! Det är en paradox! I alla fall om man samtidigt skriker om att utbildningsväsendet är en katastrof!

Dagens beslut i finansutskottet innebär också att sossarna, för första gången, samarbetar med SD på ett sätt som knappast motsvarar tidigare uttalanden om att ”inte ta i dem ens med tång”!

Anna Kinberg Batra (M) har sannerligen en stor poäng när hon konstaterar att dagens budgetbetänkande ”är lite historiskt och ett avsteg från den praxis som Socialdemokraterna varit så stolta över”.
Jag delar dessutom vår finansministers uttalande om att högre skatter leder till färre jobb!

Måtte mången väljare läsa på inför nästa års val.

Att betala massor eller att betala lite mindre när det gäller skatt är nog så viktigt att finstudera. Vad får ”jag” för att ”jag” väljer ett regeringsalternativ som åderlåter ”mig” är en viktig fråga att ställa. Speciellt för unga som håller på att bygga upp något som ska likna en framtid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar