3 december 2016

von Trippelhatt & Co är briljanta!

”Mumier och makaroner!”

Se där ännu ett kraftuttryck från Efraim von Trippelhatt, Johan Ulvesons rollfigur, i ”Selmas saga”, årets julkalender i SVT.
Är det inte en hel del Kapten Haddock över von Trippelhatt?

Recensionerna i rikets tidningar har varit minst sagt blandade och flera är tidningarna, däribland DN och Skånska Dagbladet, som fnyser föraktfullt och menar att julkalendern i år minsann inte är för vuxna. Ehh, va???

Sedan när är det ett krav att en julkalender ska vara för vuxna och vad är det som tidningsrecensenterna då efterlyser? Pole dance och vulgära uppkast?

Jag själv, som var barn för sisådär ett halvsekel sedan, somliga skulle påstå att jag stundtals fortsatt är ganska barnslig, stornjuter av årets kalender. Det är mysigt, juligt och kul och Johan Ulveson gör von Trippelhatt med briljans!

De besvikna recensenterna, några betydligt yngre än jag själv, tycks ha tagit på sig de pompösaste och mest lillgamla förnumstighetsbyxorna och tror sig skriva något som lämpat för kommande journalistiska, och nepotistiska, prisutnämningar!

Själv kommer jag att fortsätta tindra i soffhörnet och längtar mig nästan sjuk efter att få lära mig fler kraftuttryck som jag f.ö. är övertygad om kommer att driva mången dagispersonal till utmattning de närmaste veckorna.

”Vid Nansens mustascher!” Så det så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar