16 december 2016

Behåll postlagen - skippa Postnord!

TT skriver på fredagseftermiddagen om att ett stort antal remissinstanser varnar för en föreslagen ny postlag.

Från nuvarande krav på postutdelning fem dagar i veckan så föreslås att postdistributionen ska tillåtas bli glesare. Som om vi konsumenter skulle märka någon skillnad? I Stockholm med omnejd har vi under fem års påstådda omorganisationer vid Postnord aldrig fått försändelser utburna fem dagar i veckan!

Remissinstanserna som protesterar mot förslaget till ny postlag har helt rätt i sina farhågor även om en av dem, LRF, i en kommentar blandar in presidentvalet i USA som en anledning. Ehh va?

Postnord, som inte klarar av uppdraget, borde bli av med jobbet!

Varför inte införa upphandlingsprocesser på liknande sätt som i kollektivtrafiken? Staten tecknar avtal med en budgivare på, låt oss säga, 5 år med möjlighet till förlängning. Om det efter sisådär fyra år visar sig att ”Hemburet AB” inte håller måttet så får någon annan försöka.

Att Postnord år efter år tillåts skylla på ”omorganisation” är helt enkelt inte gott nog och om företaget nu skulle lyckas lobba igenom en ny postlag så är måttet sedan länge rågat!

Omorganisationer inom statliga verksamheter, eller verksamheter där staten har intresse av en fungerande verksamhet, är med all (o)önskad tydlighet inte melodin som leder till något bättre. Det är bara att kolla in Polismyndigheten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar