29 december 2016

Föräldrar, vård och enorma skillnader!

Det är så otroligt olika hur småbarnsföräldrar och vårdinrättningars personal uppträder!

I förfärande nyheter kan vi läsa om hur Ashraf Kaakoush, pappa till sju månader gamla Tag, uppmanades att åka hem med sin sjuka dotter, från Nya Karolinska, eftersom läkaren inte ansåg att sjukhuset är något ”hotell.”

Några timmar senare var Tag död!

Vårdsituationen i Sverige är minst sagt alarmerande usel! Jag tänker att det bara är att hoppas på att det går undan den gången jordelivet ska lämnas. Just nu känns det som ett hopplöst projekt att inbilla sig att nödvändig vård står att finna när livet är på upphällningen.

Sedan finns föräldrar som de i Saint-Josse, en av 19 kommuner i Brysselregionen, i Belgien, vars sexårige son nu svävar mellan liv och död sedan föräldrarna låst sonen ute på balkongen under annandagen för att han knyckt lite käk från kylskåpet.

Kraftigt undernärd, medvetslös och nedkyld har sonen nu förts till sjukhus och tillståndet är livshotande, berättar TT-AFP.

Även gossens tvillingsyster är också förd till sjukhus, misshandlad och även hon undernärd.

I Belgien 2016 tycks vården ta sitt uppdrag på fullaste allvar och må de lyckas i sitt uppsåt att rädda de sexåriga tvillingarna medan deras mor och styvfar sakta borde få ruttna bort!

I Sverige får vi 2016 veta att våra vårdinrättningar inte är något ”hotell” när vi söker vård i det som inom timmar visar sig vara livets slutskede!

Så skrämmande!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar