26 december 2016

Skrota genast "hen!"

Jag har tidigare i min blogg konstaterat att det galet nymodiga ”hen” inte kommer att komma över mina läppar. Någonsin!

När en mördare, brottsoffer eller annan okänd ska beskrivas i media så är det nu tröttsamt med alla ”hen” som florerar i texterna.

Grunden till ”hen” sägs vara att könstillhörigheten inte ska baseras på just könet utan på att ingen av oss ska kunna placera personen bakom ”hen” i ett fördomsfullt fack.

Detta måste i grund och botten handla om att läsaren/tittaren/lyssnaren verkligen får sig till livs att könstillhörigheten verkligen är så svårdefinierbar så att inget annat än ”hen” återstår.

Därav blir min självklara fråga; Hur kommer det sig att journalistiska produkter, skrivna av nyhetsfolk eller ytterst, självpåtaget, toleranta kulturjournalister, de senare främst på yttersta vänsterflanken, till 99,99 % mer än tydligt statuerar att det de skriver och påstår handlar om en ”han” eller ”hon?”

Vet vi verkligen hur Stefan Löfven definierar sig själv? Är det absolut bergsäkert att Christer Lindarw verkligen är det ”han” utger sig för att vara? Är inte Malena Ernman lite väl manhaftig för att definieras som en ”hon” och hur är det egentligen med Zlatan?

Användandet av ”hen” har nått vägs ände, i alla fall om någon frågar mig!

Så länge ingen massmedial skribent eller programledare har en enda susning om en omtalad persons egen uppfattning om sin könstillhörighet så borde ”alla”, i konsekvensens namn, beskrivas som ”hen” eller så borde vi, en gång för alla, skrota det onödiga ordet!

”Hen” har inte tillfört ett enda dugg till vår språkliga, mänskliga eller toleranta utveckling!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar