24 december 2016

Tack SVT för en nästan perfekt julkonsert!

På mitt jobb har jag en kollega som kan prata! Oavbrutet och ointressant! Om allt! Hon är ett ”pain in the ass” och många gånger är de som jag och kollegor stänger dörren när hon är i närheten!

Å så finns Pia Johansson! Skådespelerskan som har sådana oerhörda glapp i käkarna så att alla julklockor tystnar!

Därutöver finns ett antal, självpåtagna, divor som inte ens orkar bemöda sig med att lära sig ett arrangemang eller en text utantill!

Dagarna före jul besökte jag Storkyrkan, i Gamla Stan i Stockholm, för att lyssna till och njuta av en julkonsert med bl.a. vår stor-mezzosopran Anne-Sofie von Otter.

Anne-Sofie hängde över not- och textpärmen som vore hon Göran Persson som skulle hålla tal!

Är man kvalificerad och firad storsångare så förväntar jag mig bättre! I alla fall om det handlar om julsånger som solisten säkerligen sjungit hundratals gånger!

Som jag har bönat och bett; Snälla SVT! Sänd något där barn och ungdomar från min gamla skola, Adolf Fredrik, sjunger! På julaftonskvällen uppfylldes min önskan och bland alla vackra stycken fick jag bl.a. lyssna till Hugo Alfvéns fantastiska ”Julsång”, kanske det vackraste av allt vackert som skrivits med julanknytning!

Med på samma konsert var Radiokören som framstod som en västanfläkt i jämförelse med barnen och ungdomarna från Adolf Fredrik!

I Radiokören är man tvungen att använda notblad och texter, även om det handlar om unison sång som i avslutningsnumret ”It’s the most wonderful time of the year!”

Det är, precis som Anne-Sofie von Otters insats i Storkyrkan, så utstuderat oproffsigt!

Det är så amatörmässigt och nonchalant så att julens alla klockor stannar!

Men ändå; Tusen tack SVT för att jag/vi äntligen fick höra underbar skönsång av kommande generationers storsångare! Hoppas att de inte växer upp till divor i klass med sångarna i Radiokören!

Hade vi sluppit Pia Johanssons babbel hade detta varit den bästa julkonserten någonsin!

Ni som missade; Kolla SVT Play eller repriserna på juldagen och annandagen!

Leta utav bara sjutusan för SVT har glömt att "Adolf Fredrik" skulle kunna vara lämpliga sökord!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar