17 december 2016

Julkalendern genusgranskad! Herrejösses ba'!

Det finns forskning och så finns det forskning.

Jag har genom åren berättat om projekt där forskningsbidrag spenderats inom supermärkliga ämnesområden.

Exempel på sådant är vi fått veta att risken att drabbas av demens är större om man upplevt en jordbävning, den som promenerar långsamt riskerar att bli dement fortare, forskare vill pröva att kyla ned klimatuppvärmningen medelst solspray och så ser man vackrare ut om man sovit i 8 timmar jämfört med att ha varit vaken i 31 dito.

Herrejösses ba’!

I dag berättar TT om konsultföretaget Gendertimer som i en undersökning kommit fram till att årets julkalender i SVT är helt hopplös när det handlar om genus. Gendertimer påstår att 72 % av replikerna i ”Selmas Saga” sägs av män och att kalendern därmed är att förakta!

Herrejösses igen ba’!

Hittills har jag inte missat ett avsnitt av den briljanta kalendern med von Trippelhatt och de andra. (Var förresten inte dagens avsnitt en smula otäckt? Jag skulle nog ha behövt en junior att hålla i handen….)

Hur Gendertimer kommit fram till siffran 72 % är ytterst oklart. Jag tycker att vidriga Margareta Nordenstierne får väsa och skratta fram nog så många elakheter. Hon har dessutom en kvinnlig medkumpan.

Sedan har vi ju förstås Selma och t.o.m. den lilla tomtevättingen är ju en ”hon” och Grevinnan av Grus hade nog så många repliker. 72 %? Bah!

Allvarligt talat; Visa mig det barn som upprörs över könsdiskrimineringen i årets julkalender så ska jag påminna om alla de kulturvetare till journalister som syrligt konstaterade att årets kalender inte är något för vuxna.

Därför är det inte särskilt troligt att ens DNs Malin Ullgren kommer att orka skriva en vänsterfeministisk drapa på kulturdelens ledarplats som avhandlar den påstått snedvridna mansdominansen i årets julkalender!

Om bara forskningen kunde ägna sig åt saker som verkligen betyder något!

Dubbelt herrejösses igen på det ba’! Eller förresten; "Mumier och makaroner!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar