15 december 2016

al-Assad utvisar sanningen!

När Cecilia Uddén var ny korre på SR Ekot hade jag mer än svårt för att lyssna till henne. Det hon berättade var pretentiöst i den högre skolan och många av orden som flög över hennes läppar var menade att skriva oss lyssnare på näsan. Något jag, som gillar att själv dra slutsatser, avskyr.

Genom åren har Cecilia vuxit i mina öron och numera är det, åtminstone ofta, en fröjd att ta del av de klokheter som hon förmedlar från den arabiska världen. Hon lyckas få vanligt folk på gatan att prata och i oroshärdar är det viktigt att just vanligt folk tillåts höras i det mediebrus som mestadels domineras av despoter, terrorister och internationella pampar som anser sig sitta på alltings lösning.

De senast dagarna har Cecilia befunnit sig i Aleppo i Syrien och det är bara att imponeras förbehållslöst; Att hon vågar!

I dag gav Bashar al-Assad Uddén respass ut ur Syrien då det från regeringshåll i Damaskus påstås att det hon förmedlat är ”olämpligt” utan att Bashars hantlangare för den delen specificerade närmare vad ”olämpligt” innebär.

I det totalt söndrade Syrien finns uppenbarligen inget som helst hopp.

Putin slår sig för bröstet och kallar sitt eget lands insats i Syrien för framgångsrik, alltmedan artillerielden, med sporadiska uppehåll, rasar vidare.

Bilderna som vi får se i media är fasansfulla, hjärtskärande och för de allra flesta ofattbart obegripliga.

Cecilia gör det obegripliga en smula mer begripligt och kanske är det just detta som Bashar al-Assad och hans män har förstått.

Dagens utvisning av Sveriges Radios korrespondent från Syrien är ännu en spik, av ohyggligt många, i kistan för diktatorn i Damaskus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar