8 januari 2016

Vilket ansvar har researrangörerna?

När dessa rader skrivs är uppgifterna ännu knapphändiga men någon slags terrorattack tycks ha skett i egyptiska turistorten Hurghada.

SVT kallar det för en ”incident”, dvs en mindre allvarlig händelse men detta är väl ändå att ta i i underkant?

Efter att det ryska charterflyget kraschade kort efter start från Sharm el Sheik den 31 okt ifjol så har buden varit många om vad detta berodde på men sanningen närmast är nog ändå någon slags yttre påverkan, tänk terror, och ryssarna slutade flyga till Egypten.

Svenska charterarrangörer fortsätter dock glatt att transportera ned naiva skandinaver till pyramidernas land. Inställningen tycks vara att ”så länge inte UD avråder så fortsätter vi att kränga resor.” Häpnadsväckande!

Jag anser att det nu måste vara mer än hög tid för Ving, Apollo, Fritidsresor, Solresor och andra att ta sig samman, sluta vänta på att representanter för den svagaste regeringen i mannaminne kommer med rekommendationer, och helt enkelt börjar ta ett eget ansvar!

Om solsugna nordbor är så pass naivt inkompetenta så att de glatt väljer att resa till diktaturer där mänskliga rättigheter kraftigt åsidosätts och/eller terrorländer där attacker är lågoddsare så måste ”någon” ta ansvar!

I detta fallet måste denna ”någon” vara den som lockar människor att begå dumheten att resa för ihopsparade slantar till ett land som de kanske inte kommer levande tillbaka ifrån!

1 kommentar:

  1. Tror att jag hellre besöker Medelhavsmuseet och glor på några sarkofager,än att åka till Egypten och bli varse att man har skitit i det blå skåpet när AK 47:ans knatter börja ljuda omkring en.
    Det är då man inser innebörden:Fel plats vid fel tidpunkt.
    Vad solen beträffar så väntar jag hellre på maj solen här hemma

    SvaraRadera