24 januari 2016

Om Löfven , opinion och gravgrävande!

Under rubriken ”Kan Löfven vända raset? Det lutar tyvärr åt nej” skriver Lena Mellin i Aftonbladet en dödsdom över den nuvarande regeringen. Hon påstår redan i inledningen av sin text att Löfven kommer att gå till historien som ”Sveriges svagaste statsminister i modern tid.”

Ja, detta är nog sant, samtidigt som man kan konstatera att Socialdemokraterna på senare år inte varit särskilt lyckosamma i just någonting alls och särskilt inte när det gäller val av partiledare. Hade Håkan Juholt varit statsminister hade Löfven sett sin överman som landets svagaste ledare i mannaminne!

Trots den nya SIFO-undersökningen som visar att Moderaterna är största partiet i väljaropinionen så avvaktar partiet, och dess ledare Anna Kinberg Batra, med att aktivt försöka fälla regeringen.

Jag tror, i alla fall ännu så länge, att hon gör rätt! Har man (läs väljarkåren) satt fan i båten så låter vi honom försöka ro in vraket till land. Går båtskrället under, med man och allt, efter att ha försatt landet i ett så uselt läge att inga alternativ står till buds förutom att ta över rodret på en ny skuta, så kan det vara lämpligt att Kinberg Batra tar över och visar en tydligare kompassriktning än vad nuvarande Kapten har förmått göra. 

För Löfven har inte visat någon riktning alls utan tycks sitta fast i en virvel av pampvälden, lägenheter, en utrikesminister utan etik och moral och, inte minst, ett regeringssamarbete med skogstroll, utan förmåga att hålla fast vid egna grundprinciper, och en vice statsminister med fulbränsle och Bromma-flyg på sitt samvete!

Förhoppningsvis är de nya opinionssiffrorna ett bevis på att fotfolket i den s k ”arbetarrörelsen” definitivt tröttnat och nu, äntligen, når fram till slutsatsen att endast den egna, ärliga, arbetsinsatsen betyder något. 

För de som leder den egna rörelsen visar ju med all önskvärd tydlighet att de är fast rotade i en kultur av att, så långt som möjligt utan egna visioner eller arbetsinsatser, häckla, lura och håna de egna!

Kinberg Batra kommer snart nog att få visa vad hon går för. Till dess är det utmärkt att Löfven & Co får fortsätta att gräva sina egna gravar så pass djupa så det dröjer innan de lyckas kravla upp igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar