20 januari 2016

Nordström avgår! Och Wallström?

Kommunals ordförande Annelie Nordström avgick på onsdagseftermiddagen. Eller förresten; Det gjorde hon inte alls. Hon meddelade att hon sitter kvar tills nästa kongress, i maj.

Hon bad vid en presskonferens om ursäkt för både ditten och datten samtidigt som medlemmarna flyr i allt större skaror. Närmare 10 000 kommunalare har nu, alldeles självklart efter alla turer, tackat för sig.

Må de som fortsatt är kvar som medlemmar i Kommunal bäva eftersom Nordström deklarerat att hon ska ta hand om den kommande lönerörelsen. Gör hon det på samma ”briljanta” sätt som hon skött sitt uppdrag i övrigt torde det inte bli så mycket mer i lönekuverten för de som skulle behöva påökt allra mest! Samtidigt får Nordström en fallskärm på ett par miljoner!

Nu väntar vi på Wallström!

För inte kan det vara trovärdigt att skylla ifrån sig om man erbjudits, och tackat ja till, en lägenhet över ett ”rundabordssamtal”, hållet på krogen, i glada ”vänners” lag?

Låt oss låta Wallströmskan också stanna kvar ett tag. Hennes våta dröm är ju en plats för Sverige i FN:s säkerhetsråd och Margot tycks ju ha en plan för att detta ska lyckas. Planen går ut på att kritisera länder som tidigare hört till vår vänskara, motsätta sig erkännande av ett land för att landet som motsätter sig detta möjligtvis är beredda att ta emot de landsmän (eller landspojkar är kanske ett bättre ord) som bostadslösa och brottsmisstänkta förekommer i skaror i huvudstaden, osv osv.

Antingen får Sverige en plats i säkerhetsrådet eller så får vi det inte, sedan avgår Wallström! 

Deal?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar