21 november 2014

Om hunden Arthur, gatubarn och prioriteringar!

Under några, för somliga tydligen tårdrypande, dagar har vi kunnat följa dramat med Arthur, gatuhunden i Ecuador som slog följe med ett svenskt multisportlag genom lera, djungler och forsar.

Efter att laget tiggde pengar, 50 000 kronor, via Facebook har vovven nu anlänt till Sverige efter diverse strapatser med veterinärundersökningar, dokumenthantering, långflygning och gud-vet-allt och nu väntar 120 dagar i karantän innan Arthur kan bli en medlem hos familjen Lindnord, vars multisportande Mikael föll i trans över den 7-8-årige byrackan i Sydamerika.

Kalla mig gärna kallhamrad men det är inte utan att jag förväntar mig av Lindnord och alla andra engagerade i jyckens Sverigeresa att de tigger ihop minst samma summa och skänker den till t ex Rädda Barnen.

Jag är övertygad om att pengarna skulle göra oerhörd nytta bland gatubarn runt jordklotet. Troligen finns det många barn i Quito, Ecuadors huvudstad, som blivit sparkade, spottade på, är utan skolgång och har svårt att få mat för dagen! Och som i dag avundas en hund!

Ibland har jag svårt att förstå de prioriteringar som andra människor gör!

14 kommentarer:

 1. Är övertygad om att det skänks massor med pengar till gatubarn runt jordklotet men det ena behöver väl inte utesluta det andra, eller? Tycker det är fint att man visar att djur också har ett värde

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok? Så när "Moster Agda" i Sorsele vädjar om 50 papp för att hennes gamla tax ska få nödvändig vård så tycker du att detta går före barn????

   Radera
 2. Som sagt det ena behöver inte utesluta det andra, och det är väl tur det, men det är min personliga åsikt
  Lo

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller så kan du försöka förstå hur många vaccinationer, mål mat eller utbildningstimmar 50 tusenlappar kan rendera för barn i behov.....

   Radera
 3. Har du själv några djur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej! Men heller inga barn! Men lik förbaskat väljer jag att prioritera barn framför att tycka att det är toppen att spendera +50 papp på en sydamerikansk hund!

   Radera
 4. Kan hålla med om att prioriteringarna är märkliga ibland men att hjälpa alla som är i nöd, människor eller djur och att vi hjälper vår natur att överleva, jo vi behöver prioritera vår natur också om vi ska överleva, eller är den också ovidkommande, däremot kan man ju diskutera om vi skattebetalare ska skänka 100 miljoner till kungahuset om året trots att dom knappt överlever på det om man får tro vad som skrivsi tidningen, var är prioriteringen där? tänkt vad många i nöd man kunnat hjälpa då, både människor o djur

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kungahusets apanage är ett helt annat diskussionsämne. Också väl värt att diskutera. Men då jag är rojalist så kommer jag troligen att försvara pengarna som satsas på dem. Vår Drottning gör mycket för världens barn! I mitt aktuella blogginlägg handlar det däremot om huruvida 50 tusenlappar är väl spenderade om dessa spenderas på en hund!?!

   Radera
 5. Man kan dra den här prioriteringen hur långt som helst om man vill, man kan ju sluta att unna sig något alls varken, saker eller mat, och ganska dyrt att resa, någon hungrig hade kunnat få mat eller eller någon sjuk fått medicin för dom pengarna som kunnat vara livsavgörande, vad tycks om sådana prioriteringar?

  SvaraRadera
 6. Ok känns inte som det är lönt att diskutera detta mer, du har helt snöat in på att någon räddat en hund i nöd för 50 papp, tycker det finns andra saker att reta sig på, punkt slut o godnatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sov gott och dröm klokare drömmar än de du tycks ha!

   Radera
 7. Japp! Å man kan prioritera att spendera sina sina Facebook-tiggda tillgångar på en ecuadoriansk byracka. Det är så himla olika hur folk väljer att prioritera. Som boende i en demokrati väljer jag att ventilera min åsikt fritt. Och jag tycker fortsatt att 50 tusenlappar hade varit värda att hamna i bättre händer/tassar!

  SvaraRadera
 8. Jag gissar att du skänkt minst 50 000 till behövande barn. Jag gissar att du inte köper något som du inte absolut behöver och ger dessa pengar till behövande barn. Folk borde hellre ge pengar till behövande barn än köpa nya mobiltelefoner o dyl. Det finns så mycket som man kan avstå från och i stället lägga pengarna på döende barn i fattiga länder. Måste vi sparka på hundar som redan ligger?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag har inte skänkt 50 papp till behövande barn (däremot en liten slant då och då)! Jag hade heller aldrig kommit på tanken att skänka 50 papp till en enda ensam hund!.
   Hade de 50 000 hamnat hos Världsnaturfonden hade jag fattat! Nu begriper jag dock inte ett smack!

   Radera