14 november 2014

Om den ryska dementimaskinen!

Vladimir Putin & Co förnekar sig inte! Eller det är precis det de gör!

Den ryska tidningen Rossijskaja Gazeta raljerar på fredagseftermiddagen över presskonferensen i Stockholm där ÖB, stats- och försvarsministern bekräftade att en okänd makt befunnit sig i den vackraste av skärgårdar.

Tidningen påstår bestämt att Sverige borde söka svaret bland NATO-länder och hänvisar till att en holländsk ubåt befunnit sig i närheten av Sverige de aktuella dagarna.

Samtidigt finns bildbevis på att den holländska ubåten ”Bruinvis” låg vid kaj i Estlands huvudstad Tallinn samtidigt som jakten i Stockholms skärgård pågick som intensivast!

Med vår stöddige stora granne i öster, Sovj… förlåt jag menar naturligtvis Ryssland, som ägnat den senaste tiden åt flygkränkningar över ett antal EU-länder, flygkränkningar som grovt åsidosätter flygsäkerheten för civilflyget, ett av ryska separatister nedskjutet flygplan med många dödsoffer som följd och en Rysslandsstödd invasion av ett annat land så ligger det nog ändå sanningen närmast att det var ryssar som testade det svenska försvaret!

Putin borde erkänna! Visserligen skulle världssamfundet storma men än sen då? Lillle Vladimir har ju inte tidigare brytt sig om vad statsmän i andra länder tycker så varför skulle han göra det nu?

De ekonomiska tumskruvarna borde dras åt ännu hårdare om Kreml!

Allt medan rysk media uppmanas att åtminstone försöka ljuga lite bättre om någon som helst trovärdighet skall stå att finna i larviga, regimstödda och säkerligen förcensurerade artiklar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar