27 november 2014

Om Venezuela, mediebevakning och diktatur!

Jag har många gånger bloggat om Venezuela, landet som är värt så otroligt mycket mer än den socialistiska diktatur den stackars befolkningen lever under!

Allt sedan despoten Hugo Chavez dog, http://tyckerierna.blogspot.se/2013/03/chavez-dod-manga-hjarntvattade.html, då svensk media förvrängde vad som verkligen hände, till att jag härförleden hade synpunkter då SR Ekot:s Latinamerikakorrespondent, Lotten Collin, ansåg att oppositionsledaren Leopoldo López, inspärrad, var en ”mycket radikal oppositionsledare”, har jag självvalt valt att följa utvecklingen i ett land som förutom att stå på ruinens brant också har en stor del extremt vackra och begåvade människor.

Nu berättar DN:s Latinamerikakorrespondent Henrik Brandão Jönsson, känd även från fotbolls-VM, att en annan av Venezuelas oppositionsledare, Maria Corina Machado, kommer att stå inför skranket i nästa vecka, anklagad för en mordkomplott mot landets president, f d busschaffis, Nicolás Maduro.

Säga vad man vill men jag delar inte SR Ekot:s uppfattning om att delar av den Venezuelanska oppositionen är mycket radikala!

Däremot är jag övertygad om att den nuvarande regimen är att beteckna som en av världens mest bisarra. Helt enkelt på en delad andraplats, tillsammans med Kuba och några till, efter Nordkorea!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar