27 november 2014

Om en "svart" fredag och säljkåta butiker!

I dag är det Thanksgiving i USA och kalkonerna, sötpotatismoset och tranbären står upp i halsen på de allra flesta amerikaner.

I morgon är det i samma land den s k ”Black Friday”. Ingen officiell helgdag men lik förbaskat, eller av människovänliga skäl i ett land där folk sällan har mer än 14 dagars semester, om än det, så hålls många företag och skolor stängda för att erbjuda invånarna en långhelg.

Black Friday i det stora landet innebär enorma köer till landets varuhus, många öppnar redan vid midnatt, och julhandeln slår just denna dag fantastiska rekord. År efter år efter år!

Säg den butikskedja i Sverige som inte är sena att hänga på amerikanska trender. Inget ont sagt om amerikanska trender, jag älskar som framgått tidigare USA, men då de flesta svenskar inte är lediga i morgon så är det inte utan att jag snabbraderar alla mess och mejl som under dagen strömmat in från säljkåta svenska butikskedjor som tipsar om ”Black Friday-priser”.

Mina julinköp kan ske lite hipp som happ under året närhelst det finns förnämliga erbjudanden, inte när svenska butiker anser att det just är i morgon jag borde slå till; Efter en arbetspliktig fredag då en efterlängtad (advents-)helg väntar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar