15 november 2014

Om SVT som kopplerisamordnare!

I SVT Flows ”Gift vid första ögonkastetvigs par som aldrig tidigare träffat varandra!?!

När jag sett trailers inför programmet har jag tänkt att det säkert handlar om ännu en hopplös tv-såpa av allra sämsta kvalitet.

Ändå är det en präst, en samtalsterapeut, en beteendevetare och en psykolog som står bakom parsammansättningen i programmet!?! Hoppas att ingen av dessa fyra någonsin mera får en hjälpbehövande människa framför sig! Vem vet; De hjälpsökande kanske i så fall blir bortgifta mot sin vilja, något som tyvärr är verklighet för alltför många människor på vår jord!

Varför folk bemödar sig med att se så otroligt mycket dynga och samtidigt tycker att detta är toppen går mitt förstånd förbi! Helt ärligt; Under stundom känns det som om världssamfundet, läs den yngre generationen, uppenbarligen aldrig tänker läsa en bok, se en teaterföreställning eller ens bemöda sig om att ta del av historiska händelser som lett fram till deras egen existens!

I morgondagens DN skriver Amanda Björkman en alldeles lysande ledare om saken under rubriken ”SVT romantiserar arrangerade äktenskap”.

Precis som Amanda konstaterar så agerar SVT med sitt patetiska programupplägg inte som något annat än könsförtryckande idioter och förespråkar ofrihet som frihet!

Bra skrivet Amanda och SKÄMS SVT!

1 kommentar:

  1. Johan Croneman skrev i DN (några dagar senare) att serien är en briljant satir mot skvallermedia och terapisamhället - maskerad till dokusåpa. Visst kan man läsa upplägget så, men problemet är ju att deltagarna inte är några skådespelare. Giftermålen verkar vara på riktigt. Någon journalist borde ta reda på vilka slags diskussioner SVT har fört med sina jurister - om de inte har fört en hel del samtal för att kolla upp det legala läget är de helt enkelt oproffessionella. Det är extremt märkligt att en svensk tv-kanal - och SVT till på köpet! - gör en serie av det här slaget.

    SvaraRadera