7 november 2014

Nyårsklockan kräver sin man!

Jan Malmsjö hoppar av ”Nyårsklockan” på Skansen!

Bland mord i Stockholmsk söderförort, eventuellt planerat terrordåd i annan söderförort samt rysk invasion av Ukraina så fick nyheten under fredagen mer än stort utrymme i media och förutom att debattens vågor har rullat höga så får detta nyårs-scoop mina ögonbryn att höjas en aning och viljan att ifrågasätta nyhetsvärdering väcks!

Ersättare för ”Janne” blir Loa Falkman och, minsann, det dröjde inte många minuter förrän den första kulturjournalisten förfasades! Det var SvD:s Erika Hallhagen som ondgjorde sig över att det inte blir en yngre kvinna som får uppdraget. Aftonbladet, av en händelse ingående i samma koncern som SvD, har på fredagseftermiddagen hängt på och har, när jag skriver dessa rader, en omröstning på sin sajt där folk får tycka till om vilken tjej/kvinna som borde ha fått uppdraget.

Alltså; Samma kulturjournalister som de senaste dagarna ondgjort sig över vår, kvinnliga, kulturminister ondgör sig nu över valet av recitatör på Skansen vid årsskiftet (midnatt då ”alla” är packade). Suck!

Visserligen har Alice Bah Kuhnke inte gjort den mest briljanta starten på sin nya post och ska sannerligen kritiseras stenhårt för detta!

Men, helt ärligt, Skansen i midvinternatten kräver sin ”man”! Ja, Margaretha Krook gjorde det som en hel karl; Fantastiskt bra!

Loa Falkman är ett utmärkt val! Med det magstödet kommer hans tordönsstämma att ljuda långt ut över nejden!

Medan kulturjournalister, höga på billigt Sydeuropeiskt rödtjut, kommer att titta på nyårsfyrverkerierna med sura uppstötningar över att det inte blev en spicerökande bimbo som, med ohörbar röst, flummar fram välkomnandet av det nya året!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar