9 november 2014

Om Mexiko, turism och kriminalitet!

När jag var ung och drömde om exotiska resmål var mexikanska Acapulco en ouppnåelig dröm! Det handlade på den tiden om en svårt reglerad flygtrafik med begränsad charter som endast erbjöd paradisresor till extremt höga priser. I dag reser vi alla runt klotet till, ibland i sammanhanget, löjligt låga summor.

Acapulco av i dag framstår som ett förlorat paradis med kriminella gäng som gör allt för att förstöra det som en gång var ett paradis.

Mexiko är under vinterhalvåret ett mycket stort resmål för sol- och värmesugna skandinaver. Precis som t ex Kuba! Båda länderna framstår som allt bedrövligare alternativ för ett par veckor i sol med bad i turkosa hav.

Med livet som insats, tycks det, reser naiva turister till Mexiko som tycks få det alltmer svårt att komma till rätta med kriminalitet modell värre!

Just nu sprider sig protesterna över landet efter att 43 studenter mördats av grovt kriminella.

Partido Revolucionario Institucional, medlem i socialistinternationalen, är landets dominerande parti sedan mer än 70 år! I grunden ett vänsterorienterat parti men på senare tid tycks även de mest inbitna vänsteranhängarna i partiet ha återfunnit vettet och partiet tycks svänga mer åt höger.

Hur som helst spelar det ingen roll! Så länge folk mördas i parti och minut så måste landet kallas för ett tattarland! Medan naiva solsugna turister sannerligen borde välja ett annat resmål när de planerar en paradissemester för sina surt förvärvade!

Det börjar bli mer än hög tid att solsugna svenskar, och andra, faktiskt i grunden tar ställning till huruvida pengarna ska spenderas i länder som antingen har svårt begränsade mänskliga rättigheter eller där kriminella karteller tycks styra över tillvaron!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar