16 november 2014

Mera mat på flyget en välgärning västerut!

Engelska The Guardian, citerade av SvD, berättar att det australiensiska flygbolaget Qantas ska börja servera 50 % större måltider ombord på sina flygningar utan att detta kommer att kosta mera för passagerarna!

Äntligen ett flygbolag som fattar att det inte duger med dagens matbrickor, i alla fall inte på en långflygning!

Att flyga från Europa västerut, t ex till USA, bli serverad en mini-”lunch” strax efter start samt sedan få en macka före landning 9-10 timmar senare och annars vara hänvisad till minipåsar med snacks är inte tillräckligt för en vuxen människa! Har man sedan ett par timmars transfer fram till slutdestinationen så är hungerkänslorna enorma om man inte gör ett stopp på något hak utmed vägen.

Att slippa bunkra ockerdyr räksmörgås före boardingen för att överleva långflygningen utan att svälta ihjäl är sannerligen en välgärning och jag är övertygad om att Qantas tänker helt rätt! Dessutom meddelar flygbolaget att det kommer att finnas tre måltidsalternativ ombord med ett fjärde valbart på webben före avresa.

Återstår att se hur själva ätandet i paritet till utrymmet kommer att bli för de flesta av oss som flyger i apklass, d v s ”bakom skynket.” Att äta ombord på ett flygplan har aldrig varit varken lätt eller vackert. Med matbrickan placerad i en snäv vinkel som medför en axelhållning som får de flesta naprapater att frusta förnöjsamt inför kommande patienter kan en större måltid få nackspärrarna att stå som spön i backen.

Kanske kan flygbolagen omvänt spara pengar på flygningar österut. Att käka middag strax efter start från t ex USA på väg hemåt och fyra-fem timmar senare, då den amerikanska klockan fortfarande är kväll, med jetlag modell värre, bli väckt av en upptänd kabin och serverad frukost är knappast en hit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar