18 november 2014

Om vänstern och solidariteten!

Biståndsminister Isabella Lövin (MP) öppnar för att det svenska biståndet skall minskas med 1,3 miljarder. Pengar ska sparas in på bl a FN:s vaccinprogram och Världsbanken.

Vår nya regering, och alla andra svenska vänsterregeringar genom tiderna, gick till val sedvanligt mantratragglande om ”solidaritet” med de som inte har det så fett!

Lika sedvanligt visar det sig, när det kommer till den berömda kritan, att solidariteten aldrig sträcker sig längre bort än något kvarter från det egna reviret!

Rikets vänsterfeminister skriker om jämlikhet men säger aldrig ett ord om kvinnors situation i andra länder. Tidningarnas kulturdebattörer förfasas över EU-migrationen men lär själva knappast strö pengar i alla de pappmuggar som möter oss i gatuhörnen.

Regeringen fortsätter att påstå att det är ”solidaritet” att stoppa nödvändiga byggen, hota med att lägga ned en flygplats, försämra villkoren för pensionssparande och begränsa valfriheten i olika sammanhang! Vilka man är solidarisk med är ytterst oklart!

I dag tar Isabella Lövin det egotrippade tänket ytterligare ett steg när hon vill att vi ska avstå från stora delar av det som Sverige varit ett världsligt föredöme inom, nämligen att visa just ”solidaritet” med människor på vår jord som inte har det så bra som vi faktiskt har det!

Men vem hade väntat sig något annat av en regering som envist påstår att Sveriges ekonomi är åt helvete trots att, påstår jag, de allra flesta väljarna inser att detta inte är med sanningen överensstämmande?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar