20 november 2014

Ersätt "Eken" med "Peking"?

Lotta Olsson (M) föreslår i en motion att Stockholm borde ifrågasättas som huvudstad!

Med en rejäl glimt i ögat ger hon en praktfull käftsmäll till huvudstadens rödgröna röra som stoppat nödvändiga byggen som förbifarten och Slussen samt tvekar över Bromma flygplats existens.

Olsson menar att vill inte Stockholms styrande prioritera huvudstadens tillgänglighet under överskådlig framtid så borde uppdraget som huvudstad gå till någon annan stad med mer framtidsinriktad ledning!

Hon har sannerligen en stor poäng med sin motion! Inte för att den kommer att gå igenom men den borde sannerligen fungera som en rejäl väckarklocka för de politiker som nu ser till att fördröja, stoppa, hindra och förbjuda det som är absolut, och akut, nödvändigt att antingen starta eller få definitiva besked om.

Enligt en liten undersökning, gjord av SR, svarar stockholmarna själva att Malmö eller Göteborg borde vara ett bra alternativ till huvudstad om nu huvudstaden tvunget ska flyttas.

Jag slänger in ett annat alternativ: Norrköping J.

Med citynära flygplats, Europavägar åt flera håll, spårvagnar, fantastisk stadsträdgårdsmästare som ser till att staden blommar under sommaren, rådhusklockor som just nu spelar Erna Tauros vackra ”Höstvisa” men som snart börjar lira julmusik och ett geografiskt läge där man inom ett par timmars radie når merparten av landets befolkning så är staden ett bra alternativ!

Då får man visserligen ha överseende med dialekten, de stundtals överpretentiösa människorna som får Stureplansfolket i nuvarande huvudstaden att framstå som lantlollor samt det faktum att stadens järnvägsstation är fullständigt nedgången och belägen i världens största spårbundna
u-sväng. Men inget gott som inte har något ont med sig.

Nåja, jag hoppas att Lotta Olsson med sin motion uppnår önskad effekt och att infrastrukturansvariga politiker, i alla Sveriges städer, får tummen ur och funderar på hur de bäst kan låta bli att förhindra nödvändig utveckling för alla svenskar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar