6 november 2013

Om att hantera och förakta skattemedel!

I dag rapporterar media om hur kommunanställda, bland dem politiska företrädare, i Göteborg drog till Cannes på ”kickkoff”! Väl där besöktes en fastighetsmässa. Ja, förutom att det inhandlades kläder, åts gourmetmiddagar med tillhörande, alkoholhaltiga, drycker som i sin helhet betalats av skattebetalarna.

Anna Johansson (S) säger i en kommentar att man har gjort en ”rimlighetsbedömning” och därför inte kontrollerat varje kvitto ”på den detaljnivån”. Hur sosseföreträdaren hanterar ekonomifrågor i övrigt framgår inte men hon kanske borde vara beredd på en närmare undersökning av den saken!

Från södra Sverige rapporteras det om verksamhetschefen i Region Skåne, tyvärr inte namngiven, som anställde en god vän på konsultbasis och att denne ersattes med 240 000 kronor i månaden.

Någon upphandling skedde aldrig men verksamhetschefen anser, trots detta, att hon följt regelverket! Landstinget har hittills betalat ut 5,3 miljoner till konsulten!

Vad är det med folk som har att handskas med offentliga medel?

Varför ifrågasätter man inte, på individnivå, när det bjuds på resor, sprit, presenter, konsultjobb ska tillsättas och gud-vet-vad?

De ansvariga måste kunna ställas till svars och alla skyldiga borde genast plocka fram de egna plånböckerna och betala tillbaka, helst med ränta, de belopp som de ”förskingrat” utan att ens ha försökt tänka efter innan dumheten tilläts ta överhanden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar