16 november 2013

Nu är det jul, här i mitt hus!

Ifjol satte jag upp ljuskedjor på balkongen i början av november. Dagen efter hade mina grannar gjort detsamma!

I år hade jag tänkt vänta ett par veckor till men förra helgen hade grannarna ovanpå redan slagit till. Mäh? Nu är det krig tänkte jag, och många grannar, och gick till motattack! Å nu lyser många balkonger i kvarteret i det trista mörkret! Fint!

Jag erkänner! Jag är en julfreak! Jag gillar att pynta och fixa, koka knäck, göra ischoklad och lyssna på julsånger jag hört en miljon gånger tidigare!

I dag började därför mitt julfirande!

Storstädning följt av pyntande och pysslande. Den 16 november! Japp, det finns säkert de som inte fattar ett dugg men jag njuter i stora drag!

Efter annandagen är min jul över. Då har allt mitt intresse falnat. Kanske beroende på att min jul är en mycket lång process, många tända ljus och mycken julmusik. Men för mig är själva uppladdningen inför julhelgen något som inte kan ges nog med tid!

Jag har tillbringat några jular i det stora landet i väster och där startar julen så snart Halloween är överstökad. I like it!

God Jul!

3 kommentarer:

 1. Sympatiskt. Med tanke på det mörker vi nu dras med behövs det väl knappast någon ursäkt eller förklaring annars än att man vill ljusa upp tillvaron på alla vis. Och massor av nya julbelysningar har ju dykt upp på marknaden de senaste åren. Förr var det ju krav på s-märkning och liknande som höll tillbaka alla de här billiga men trevliga ljus slingorna som nu finns överallt.

  Men hur fungerar balkongbelysningen? Hur får du ut elsladden? Klarar den att klämmas mellan dörr eller fönsterkarm? Någonstans har jag sett en specialsladd som var avsedd för att ledas mellan fönsterbåge och karm, alltså att den var väldigt väldigt tunn och platt. Men annars. Du har väl inte balkongdörren på glänt antar jag?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är lycklig nog att ha en inglasad balkong med eluttag utomhus! Sätter en timer mellan ljuskedjan och eluttaget å vips så har jag en välkomnande balkong så snart mörkret infinner sig!

   Radera
  2. Smuckert. Och då kan man väl också ösa på med ngn form av värmekälla emellanåt antar jag. Åtminstone korta perioder. Mysvarning.

   Att infrån värme och ljus titta ut mot kyla och snö är ju inte dumt.

   Radera