5 augusti 2013

Om Kuba, förtryck och naiv svensk turism!

Om bilolyckan på Kuba, där regimkritikern Oswaldo Payá enligt de styrande ”omkom”, där svenske Aron Modig och spanske Angel Carromero satt i samma fordon, har denne bloggare tyckt till flera gånger. Inläggen finns här, här och här!

Carromero hölls kvar i den karibiska diktaturen under en längre tid, anklagades och dömdes för att ha varit vållande till bilkraschen.

I dag, till den spanska tidningen El Mundo, säger dock Carromero, vad jag och många andra har misstänkt mest hela tiden, att han är övertygad om att Payá överlevde kraschen men att den kubanska regimen tog tillfället i akt att göra sig av med en dissident.

Vad som är sant i denna historia vet ingen. Jag vet dock att jag tror mer på Carromero än på bröderna Castros indoktrinerade hantlangare!

Jag fortsätter dessutom att tycka det är märkligt att svenska charterarrangörer under vinterhalvåret fortsätter att frakta naiva svenskar till diktaturens Kuba! Samt att det är obegripligt att de svenska turister, som låter sig luras dit, tindrande lallar omkring i turistghettot Varadero och dessutom anser att det är genuint och trevligt gammaldags på ön!

Det kubanska folket förtjänar bättre än att leva under ett förtryck och tvingas se på när välbemedlade svenskar exploaterar deras ö på bekostnad av befolkningens egen frihet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar