23 augusti 2013

Om en bortsurfad generaldirektör!

”Jag visste knappt vad dataroaming var”, säger Angeles Bermudez-Svankvist, Arbetsförmedlingens generaldirektör. Detta efter att det visat sig att hennes egen mobilräkning senast var på dryga 300.000 kronor!

Hon förklarar vidare att hon reser mycket i tjänsten då hon, förutom att chefa för Arbetsförmedlingen också är ”talesperson för generaldirektörerna i Europa, president i Wapes, världsorganisationens arbetsförmedlingar” och därför åker på deras möten och kongresser.

Hon säger sig också komma att kontrollera att alla andras mobiler inom hennes myndighet spärras!

Hur är det möjligt att inneha en generaldirektörspost i Sverige utan att veta hur en modern mobiltelefon fungerar?

Varför tycks hon spendera mer tid utomlands än hemma? Är det inte angeläget, med tanke på arbetslösheten, att den högsta chefen mer aktivt deltar i arbetet på hemmaplan än ”på kongresser”?

Varför misstror hon sina medarbetares förmåga att hantera en tjänstemobil?

Angeles har inte bara surfat bort en herrans massa skattepengar!

Hon har även surfat bort allt förtroende!

5 kommentarer:

 1. Finns det ingen som kan sätta P för denna GD som är i blåsväder stup i kvarten??

  SvaraRadera
 2. Om hon har surfat för 300.000 så undrar man ju om hon har haft tid att göra någonting annat när hon varit utomlands?

  SvaraRadera
 3. Bra synpunkter. Att man borde lära sig hur en mobil fungerar och hur man bör hantera den på bästa sätt borde vara självklart. Men det är så mycket annat också som borde vara självklart med AF och inte är det. Något måste göras och det snart.

  SvaraRadera
 4. Ja fast det är viktigt också att man inte bara gör en symbolisk medieanpassad pseudoinsats genom att exempelvis peta bort generaldirektören. För att framstå som handlingskraftig. Det kanske är att göra det hela alldeles för lätt för sig. Demonstrera, gapa och skrika, kräva handling och åtgärder, för syns skull. Och så peta bort en (1) person. Är det verkligen helt trovärdigt att plötsligt åstadkomma en optimal verksamhet direkt i så fall?

  Kanske borde hela verksamheten organiseras om. Och den nuvarande GD'n kan möjligen rentav bidra med konstruktiva synpunkter. Inte vet jag, men det känns aningen lättköpt när folk plötsligt kräver "handlingskraft" utan att verka bidra med någotsomhelst konstruktivt själva.

  SvaraRadera
 5. Tydligen har nu Angeles Bermudez fått foten. Och det känns ändå lite svagt tveksamt anser jag. Men Hillevi Engström säger att Bermudez skall finnas kvar på regeringskansliet eller så. Möjligen blir det lättast så. Men ändå. Kan det vara en enskild person som bär hela problemet på sina axlar? Och är det ens Arbetsförmedlingens fel att de fungerar så obra. Det finns en stor risk att det hela rör sig om personschismer, när det borde vara andra strukturella frågor som belyses. Att enbart en person bytes ut på den här posten mot en annan tror jag inte löser någonting, mer än stämningen kring fikaborden.

  Istället för att göra sig breda på ytlig kritik och mediaexponering så borde alla börja anstränga sig för att hitta vettiga former för arbetsförmedlings verksamhet. Några drömmerier om jättesatsningar på olika utbildnings satsningar, för att snygga upp siffror och statistik, med skattemedel, det tror jag inte heller på. Allt måste istället ses över med friska ögon och öppet sinne.

  SvaraRadera