1 augusti 2013

Klä Sotji i regnbågsflaggor!

I samband med hockey-VM i maj blev det ståhej när vitryska fans förbjöds att vifta med den, av despoten Lukasjenko förbjudna, vitröda flaggan.

Det brukar heta att idrott och politik inte hör ihop men denne bloggare tyckte att fansens markering mot diktatorn var lysande!

I dag meddelar Rysslands idrottsminister, Vitalij Mutko, att homosexuella idrottare visserligen är välkomna till vinter-OS i Sotji men att de måste följa lagen och inte sprida ”homosexuell propaganda”. Annars väntar 15 dagars omhändertagande och utvisning.

Jag hoppas att regnbågsflaggorna kommer att dominera vinterspelen. Må alla kloka besökare utrusta sig med en sådan och må flera idrottare våga ta steget och komma ut ur garderoben. Varför inte just i Sotji?

Ungdomar som är grubblande över sin egen sexualitet behöver alla förebilder de kan få. Deltagare i OS som vågar stå upp för allas lika värde kommer att bli superhjältar för alla oss toleranta! Och Rysslands styrande behöver, mer än någonsin, fås att inse att de tillhör ett inskränkt, fördömande och intolerant mörker passande i historisk tid!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar