29 oktober 2017

Nyheter från veckan - som svenska mediekonsumenter inte fick kännedom om!

Några nyheter från den senaste veckan som jag tänker att svenska mediekonsumenter borde ha fått kännedom om och säkert hade varit intresserade av:

Chesley Sullenberger, mera bekant för allmänheten som ”Sully”, flygkaptenen bakom ”Miraklet på Hudsonfloden”, då han 2009 nödlandade med fullsatt flygplan utan fungerande motorer på floden utanför Manhattan, ger sitt stöd till de Ryanair-flygare som protesterar mot sin arbetsgivare. Sully säger, det är check-in.dk som berättar, att det ansvar som personalen i cockpit har är värt så mycket mer än de usla anställningsförhållanden som det irländska flygbolaget erbjuder.

Whatsapp, den omåttligt populära meddelandetjänsten som många svenskar har i sina mobiler, ger, äntligen, möjlighet för avsändare att ångra ett sänt meddelande. Sju minuter lång är ”ångerveckan” som många medier i världen berättar om, däribland engelska Sunday Express.

En nederländsk klinik för eutanasi, dvs läkarstödd dödshjälp, meddelar att efterfrågan på deras tjänster vida överstiger tillgången. Det är dutchnews.nl som berättar. Kliniken meddelar nu att de behöver anställa upp till 50 nya läkare för att kunna hjälpa alla de som vill ha hjälp att avsluta sina liv. I skuggan av DN:s artiklar om Karolinska sjukhusets problem att i tid hjälpa cancersjuka patienter med livsavgörande operationer så ter sig problematiken vid dödshjälpskliniken som fullt begriplig!. Snart är det väl dags för staten att öppna statliga ättestupor så att alla lidande har en utväg!

Spansk polis har i en landsomfattande razzia gripit 55 personer, de flesta kineser, misstänkta för grov penningtvätt. Spansk media, däribland El Español, berättar om den ”kinesiska maffia”, som importerar stora mängder varor från Asien och i varuhanteringen tvättas brottssyndikatets fulpengar vita.

Spänningarna mellan kurder och turkar får, även inom Europa, allt våldsammare inslag. Belgiska Flanders News, berättar att minst 8 personer skadades i Antwerpen då folkgrupperna drabbade samman i fredags.

Christian Jongeneel, långdistanssimmare från Malaga, simmade i veckan sträckan Gran Canaria – Tenerife utan gummidräkt. Simningen fixade han på 16 timmar i stället för de planerade 24 timmarna. En rejäl bedrift i vatten med starka strömmar, valar, hajar och maneter. Bl a La Provincia, en kanarisk tidning, berättar.

När jag kollar vad svensk media samtidigt har publicerat så kan jag konstatera att nyhetsläget varit intensivt men att redaktionerna ändå undsluppit sig så pass små nyheter så att det är svårt att begripa vem den intresserade nyhetskonsumenten kan vara.

Kanske kommer jag även framöver på min blogg att skriva om nyheterna vi aldrig fick oss till livs i Sverige!?! Jag tror, inte så lite kaxigt, att mitt nyhetsvärderande är minst lika gott som hos de som har det som profession!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar