21 oktober 2017

Me too stärker inte tjejer just nu - tvärtom!

Jag tänker att Me too-kampanjens grundare nog haft som idé att visa att tjejer, i alla åldrar, ska framstå som starka. I stället tycks hela soppan visa alltmer på det motsatta!

Att Martin Timell tycks ha fått härja fritt i beskydd av TV4 framstår som obegripligt ofattbart och hela TV4-ledningen borde få sparken. Omedelbart. Att Martin säger sig vilja söka hjälp, och ber om ursäkt, är bra om än inte tillräckligt.

"Me too" har fått decenniegamla övergrepp att poppa upp och någon karenstid för vad som är värt att publicera tycks inte finnas.

Expressen berättar om den utomordentligt populäre programledaren Lasse Kronér, som sägs ha trakasserat en tjej som kallas för ”28-åringen.” Försvårande för kvinnan är att hon något år senare, efter att Lasse blivit varnad av sin arbetsgivare, blev tillsammans med Lasse och att de hade ett förhållande som ”28-åringen” nu, flera år senare, kallar för ”destruktivt.”

Varför berättar Caroline Giertz först i dag att Timell hängde fram paketet för henne på en fest för länge sedan? Varför polisanmälde hon honom inte samma kväll det hände?

Kampanjen ”Me too”, ter sig alltmer som en kamp mellan kvinnor där den som kan avslöja sin egen utsatthet som den allra värsta vinner! Vad är ytterst oklart!

Historien med Kronérs ”28-åringen” får mig, än en gång, att tänka att den kille som i kväll följer med en kvinna hem och de älskar, efter samtycke, får passa sig. Inte bara på onsdag om tio dagar utan om några år kan kvinnan ifråga komma att tycka att oktoberlördagens sängtumlande 2017 kanske inte var så bra som hon hade hoppats på. Vad mannen då ska kunna säga till sitt försvar är inte bara svårt utan en ren omöjlighet!

Det mest destruktiva just nu är dock inte ”28-åringens” förhållande med Lasse Kronér; Det är de, ooops kvinnliga, mediechefer som försöker förklara hur de tänker!

Aftonbladets Sofia Olsson Olsén och SVT:s Charlotta Friberg, båda ansvariga utgivare, försöker i media förklara varför de namnpublicerar i vissa fall, och därmed frossar i dessa fall, men avstår från att göra detsamma med personer som har samma arbetsgivare som de själva
Tro mig; Jag har läst båda deras förklaringar ett antal gånger och något mer utstuderat svammel är svårt att finna motsvarighet till inom svensk journalistik. Båda damerna har förklaringar som saknar all form av logik och nästa gång de skulle vilja uttrycka sina åsikter, särskilt om det hettat till ordentligt, så borde de avstå från att närma sig tangentbord eller mikrofoner! De är helt enkelt inte trovärdiga!

Jag skäms över de manliga medmänniskor som fortsatt tror att en mejlad bild på de egna könsorganen tacksamt tas emot av alla. Jag skäms över de män som grabbflabbigt tycker det är okej att ta en medmänniska på rumpan eller brösten. Jag är otroligt trött på de, ”hö-hö-hö", killar som finner det lämpligt att i tid och otid dra homofoba skämt runt arbetsplatsers fikabord.

Därför har ”Me too” all form av existensberättigande. Men inte på det sätt som just nu utspelar sig i Sverige och i svensk media! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar