28 oktober 2017

Sickla handelsplats - dyr och döende?

Tvärbanan i Stockholm, spårvagnslinjen som gör det möjligt att färdas runt, i stället för genom, staden är ett briljant påfund. Efter att banan varit avstängd under många sommarmånader har jag nu återupptäckt den.

I ena änden, vid Solna station, ligger det stora köpcentrumet Mall of Scandinavia, som för en Amerika-resenär och stundtals shopaholic som denne bloggare, är ett, om än avsides beläget, sant nöje att besöka med sitt stora och breda utbud av shopping, matställen och mycket mer. Allt i olika prisnivåer för att passa så många kunder som möjligt.

I andra änden av tvärbanans spår kommer vi till Sickla och där ligger Sickla handelsplats. Delvis amerikansk den också men då handlar det bara om att det är en stor jävla parkeringsplats alltihopa.

Jag har genom åren dock tyckt att butiksutbudet varit bra och att många olika typer av butiker funnits där. Från och med i dag ändrar jag den uppfattningen!

Troligen handlar det om att centrumledningen för Sickla handelsplats fått för sig att det som sker i ena änden av tvärbanan minsann ska gå att omsätta även i den andra.

I Sickla fanns tidigare ÖoB samt Jula. Båda dessa är i dag borta. Den övergripande bilden av Sickla handelsplats i dag ger vid handen att här ska det exklusiva lyftas fram med priser därefter.

ICA, Kvantum-butiken, har priser som ligger högre än hos andra Kvantum-butiker. Inte mycket men många 50-öringar små ger snabbt en hundring, eller fler, extra att hosta upp i kassan.

Willys, som påstår sig ha billigaste matkassen, tar i Sickla två spänn mer för en enkel rengöringsprodukt jämfört med andra butiker tillhörande samma kedja. Osv, osv.

Jag strosar genom den stora Sickla-gallerian och konstaterar att det denna lördag är betydligt färre kunder än en lördag för ett år sedan. Då rådde mer eller mindre kaos, i dag är det lätt att ta sig fram mellan butikerna där jag inte finner något jag vill ha alls. Det som saluförs passar varken mig eller min plånbok.

Något Mall of Scandinavia blir aldrig Sickla handelsplats. Snarare är det nu upp till centrumledningen, hos Atrium Ljungberg, att vidta åtgärder om handelsplatsen alls ska överleva. Det är inte bara ekonomiskt helt oberoende Solsidan-människor som besöker stället och om, eller snarare när, det väl sker så lär inte kundunderlaget räcka till på långa vägar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar