4 oktober 2017

Anna Rydgren gav briljant självledarskapspepp!

Jag har haft det stora nöjet att under en halvdag lyssna till föreläsaren, musikalartisten och ledarskapsutbildaren Anna Rydgren. Anna, med 557 föreställningar av ”Mamma Mia” i sin ryggsäck, peppade oss mer än tusen åhörare i konsten att idka självledarskap.

Hon fick oss alla att redan inledningsvis både dansa och sjunga i en av ABBA:s mest berömda låtar. Detta i en församling, bestående av anställda hos samma arbetsgivare, som vanligtvis lever efter devisen ”inte göra bort sig” och ”vad ska kompisarna egentligen tro?”

Visst, jag lärde mig mycket, fick många tips på hur jag ska och inte ska tänka och reagera i olika situationer och fick mig att förstå bättre varför jag faktiskt är och gör som jag är och gör!

Toppen! Men samtidigt….

Alla som arbetar i en starkt hierarkisk organisation vet att en skopa skit, eller som vi kallar den på mitt jobb; en bajsmacka, som har sitt ursprung i den absoluta toppen vet att den inte så trevliga sandwichen förr eller senare landar i de knän som befinner sig längst ned på skalan!

Den som befinner sig på det omtalade ”golvet” har liten, eller ingen, möjlighet att parera.

Att ens arbetsgivare då betalar stora summor pengar för att alla anställda ska bli självledande i större grad blir därmed ett slags bisarrt spel för gallerierna.

Eller kanske det helt enkelt är ett sätt för den absoluta ledningen att idiotförklara samtliga chefer på alla de otaliga mellannivåerna?

Hur som helst; Det var kul att träffa kollegor, från avlägsna avdelningar, som jag inte sett på många år, att nätverka och Anna Rydgrens föreläsning var en uppmuntrande kick för de allra flesta åhörare tror jag!

Vi kommer att vara ett välpeppat självledarskapsgäng som återgår till det vanliga jobbet i morgon. Lite sturskare, mer medvetna om hur vi själva är och gör och absolut säkert betydligt kaxigare när nästa skopa med skit levereras uppifrån i hierarkin från de som ägnar dagarna åt att delegera ned allt som är obekvämt! 

Förhoppningsvis lyssnade även ledningen i dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar