26 oktober 2017

Landstinget brister eller Södertäljebussen rymmer?

Som trogen kollektivresenär är jag nyfiken när lokal media berättar om kommande förändringar i trafiken.

SR P4 Stockholm berättar i dag att Stockholms läns landsting beslutat om en herrans massa förändringar som sker inom SL-trafiken under det kommande året. 

Landstingets trafikkontor har publicerat en 42-sidig skrivelse om indragna linjer, tidtabellsförändringar, nya hållplatser, förändrade turtätheter och en hel massa annat. Hela skrivelsen finner du här.

Jag lapar i mig och försöker memorera så mycket jag kan om förändringar som kommer att ske i mitt närområde och utmed den färdväg jag nästan dagligen reser till och från till mitt arbete.

När detta memorerande är klart ögnar jag hastigt igenom det som inte direkt berör mig och plötsligt fastnar mina ögon förundrat.

Som uppvuxen i Kringelstan, Södertälje, en stad jag ibland besöker än i dag, så tar det tvärstopp när jag läser om busslinjen 754, som i min värld går från Geneta till Pershagen.

Ska vi tro landstingets trafikkontor kommer denna busslinje fr o m 2018 att genomgå en metamorfos i den högre skolan och helt enkelt, i alla fall delvis, fly sin invanda rutt:


Jag har mer än svårt att tro att busslinjen framöver kommer att ha Gnesta som startplats för att därefter via Ronna, hamn och syd flänga söderut igen mot Pershagen!

Men eftersom det handlar om en officiell skrivelse från landstinget så är det troligtvis sant! Eller?

För inte kan väl en bunt tjänstemän på trafikkontoret diarieföra en skrivelse som inte är korrekturläst?

Nu begriper jag äntligen varför kollektivtrafiken mer än ofta bara fungerar ”sådär!”

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar