1 februari 2017

Nygifta efter 36 år!

Det är inte det faktum att ni "gutter" Kjell Frölich Benjaminsen och Erik Skjelnäs äntligen fått gifta er i kyrkan som imponerar mest på mig.

Visserligen är norska kyrkomötets beslut i måndags att tillåta samkönade äktenskap ett enda stort äntligen och ett alldeles kärleksfullt och utmärkt beslut. Ett beslut som fick er, Kjell och Erik, att vid midnatt, samma kväll, stå framme vid koret, framför prästen Bettina Eckbo, i Eidskogs kyrka i Hedmark.

Det är heller inte det faktum att ni är två män som gifter sig som imponerar mest på mig.

Det är heller inte uppmärksamheten som ert bröllop drar till sig som klättrar högst upp på imponeringsstegen.

Att den norska statsministern Erna Solberg gratulerade er, nygifta, med en blomsterkvast är naturligtvis ett fantastiskt erkännande men inte heller det är det som imponerar mig mest av allt.

Att ni båda, numera makar, bar era vackra ”bunader”, folkdräkter, gav vigseln en extra kick och visst var ni vackra men i denna vackra saga är inte heller detta en topplacering över det som får denne bloggare att imponeras mest av allt.

Att ni gifte er i kyrkan är också ett faktum som går att bortse från för alla oss som tror på något annat än den rent religiösa tron men ni är troende så ert bestämda beslut om att ”ska det giftas så ska det ske i kyrkan” är respektingivande men inte topplisteplats för imponerandet.

Det som gör att jag så ofattbart mycket imponeras är ni hållit er kärlek vid liv i 36 år, ni flyttade ihop 1981, och att ni längtat och behållit era drömmar om att en dag få gifta er med varandra i kyrkan!

Hur många förhållanden håller i 36 år och hur många förhållanden som faktiskt håller så länge leder fram till ett giftermål? Denna fråga ställd av en boende i den svenska stad där det bor, lever och arbetar flest singlar.

Jag kan bara gratulera er, Kjell och Erik! Ni kanske inte hinner med 36 år till tillsammans under den vidunderliga kärleksresa ni avverkat hittills men jag hoppas att ni får många fantastiska år tillsammans.

Kärleken är störst av allt påstås det! Ni är beviset på att påståendet är sant! Gratulerer med dagen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar