19 februari 2017

Robert Mugabe har helt rätt!

Inför nästa års presidentval i Zimbabwe säger landets, i nästa vecka 93 år gamle, despot Robert Mugabe att det blir svårt att finna en ersättare för honom.

Ja, om det ska vaskas fram en kandidat som delar Mugabes åsikter och är redo att fortsätta att driva landet bortom ekonomisk räddning så har Mugabe helt rätt.

På grund av hyperinflation tvingades Mugabe 2008 att stryka 10 nollor från sedlarna i landets valuta, zimbabwisk dollar. Åtgärden visade sig dock vara verkningslös och i april 2009 övergavs den egna valutan som, ja egen valuta.

Mugabe, som teoretiskt skulle kunna sitta kvar som president till sin 99-årsdag om han ställer upp och vinner nästa års val, har därför helt rätt att det blir svårt att hitta någon lika oduglig som han själv.

I dagar som dessa, då läget i världen är som det är, där ett antal presidenter, ledare och potentiella sådana visar uppenbara tecken på att vara likna galna som åldringen i Harare ska man dock inte definitivt slå fast att vi redan sett toppen på galenskapens ledarskikt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar